Šahmanović: Predsjedništvo BS nije ništa uradilo da se promijene državni simboli CG

"Koliku je i kakvu štetu članovima BS i Bošnjačkog naroda nanijelo njihovo ovakvo zalaganje bolje reći nezalaganje za navedena progamska načela ocijeniće glasači BS"
12 komentar(a)
Orhan Šahmanović, Foto: TV Vijesti
Orhan Šahmanović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 16.02.2017. 10:19h

Podsjećam članove Bošnjačke stranke (BS) i članove predsjedništva BS da Program stranke koji je usvojen na trećem kongresu 2014. godine ima 17 osnovnih programskih načela a BS, a posebno predsjedništvo BS nije ništa u proteklih desetak godina, učinilo na realizaciji istih niti je neka programska načela imala hrabrosti prezentovati svojim koalicionim partnerima i javnosti Crne Gore, saopštio je danas Orhan Šahmanović, predsjednik Opštine Plav.

On je reagovao povodom jučerašnjeg saopštenja predsjedništva BS u kome se između ostalog navodi da su javni istupi i djelovanje Šahmanovića u suprotnosti sa programskim načelima BS i nanose štetu partiji, te da se ograđuju od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa politike BS, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO.

Kao primjer za svoje tvrdnje Šahmanović izdvaja dva načela.

1. "BS će se zalagati za (citiram)- "utvrđivanje državnih simbola koji odgovaraju ustavnom uređenju, multietničkom i multireligijskom biću Crne Gore i republikanskom državnom uređenju".

2. "Rješavanje statusa Sandžaka kao prekogranične regije".

Ovo konkretno znači da će se BS zalagati za promjenu državnih simbola CG i afirmisanje statusa regije Sandžaka", istakao je Šahmanović.

On je dodao da članovi i simpatizeri BS procijene šta je na ovom planu u proteklim godinama uradila BS i predjedništvo BS.

"Koliku je i kakvu štetu članovima BS i Bošnjačkog naroda nanijelo njihovo ovakvo zalaganje bolje reći nezalaganje za navedena progamska načela ocijeniće glasači BS. Takođe, birači BS će vjerovatno znati cijeniti i moju političku štetu koju sam nanio BS , svojim izjavama, ili štetu koju sam nanio nekim članovim predsjedništva i onima koji u sadašnjem trenutku samo vrebaju neka atraktivna mjesta u Podgorici ne mareći za sva načela iz Programa BS, bolje reći mareći samo za one principe i načela sa kojima se neće zamjeriti koalicionom partneru", istakao Šahmanović.

Predsjednik Opštine Plav dalje naglašava da je BS "valjda demokatska stranka koja bi trebala imati kapaciteta da prihvati i ona mišljenja koja ne odgovaraju pojedinim članovim predsjedništva ili nekim malim karijeristima koji se šunjaju oko njih očekujući za njihovu bezrezervnu partijsku podršku neki poklon oličen u dobro plaćenom i rukovodećem radnom mjestu".

"U Statutu BS dio "Princip demokratskog jedinstva" se govori o tome da unutar BS manjina ima pravo, kao i pojedinac da izražava svoje mišljenja i gledište. Izgleda da neki članovi rukovodstva BS prihvataju i primjenjuju samo one principe i načela BS koji nijesu na njihovu ličnu štetu", zaključio je Šahmanović.

Bonus video: