Herceg Novi: DPS mijenja rukovodeći kadar IZBOR-a pred izbore?

Funkciju će, umjesto Munavere Dabović, obavljati inženjer elektrotehnike Branko Crnogorčević
83 pregleda 8 komentar(a)
Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.02.2017. 19:11h

Munevera Dabović nije više v.d. direktorica Komunalno-stambenog preduzeća (KSP), jer je rješenje o njenom imenovanju bilo nezakonito, rečeno je “Vijestima” u lokalnoj upravi.

Za njenog nasljednika imenovan je inžinjer elektrotehnike i računarstva Branko Crnogorčević.

Dragan Janković, koji obavlja funkciju predsjednika Opštine, prije četiri dana stavio je van snage rješenje njegove prethodnice - Nataše Aćimović od 20. oktobra 2016. godine kojim je Dabovićeva imenovana za v.d. direktora KSP jer, kako je objašnjeno, nije bila nadležna da donese takvu odluku .

Nakon konkursa za izbor izvršnog direktora KSP koji je raspisan u maju prošle godine, Odbor direktora tog preduzeća donio je odluku o imenovanju Dabovićeve. Nakon toga je tu odluku poništio, a za direktora izabrao Branislava Božovića.

Rješenje je dostavljeno Aćimovićevoj koja je bila na mjestu predsjednice Opštine Herceg Novi.

Umjesto da tu odluku stavi u zvaniču skupštinsku proceduru, ona je imenovala Dabovićevu za v.d. direktoricu.

Statut Opštine propisuje da „predsjednik Opštine, privremeno, donosi akte iz nadležnosti Skupštine, ukoliko Skupština nije u mogućnosti da se sastane, ili je na drugi način onemogućen njen rad, ako je njihovo donošenje od interesa za ostvarivanje prava i sloboda građana“.

“U momentu donošenja spornog rješenja, Skupština je u punom kapacitetu obavljala funkciju pa nije bilo razloga da se odluka odbora direktora od 30. maja na zakonit način ne dostavi na odlučivanje“, navodi Janković u rješenju.

Janković je “Vijestima” kazao da će narednih dana preispitati sva rješenja o v.d. rukovodiocima u lokalnoj upravi i preduzećima čiji je osniovač Opština, jer mogu biti imenovati najduže na period od šest mjeseci.

U opozicionim krugovima se spekuliše da DPS nakon raskida koalicije sa IZBOR-om sa kojim je prethodne dvije godine vršio vlast u najvećem bokeljskom gradu, „eliminiše“ njihov rukovodeći kadar pred predstojeće lokalne izbore.

Biće smjena i u Turističkoj organizaciji

Osam članova Skupštine Turističke organizacije zatražilo je vanrednu sjednicu i razrješenje Izvršnog odbora te organizacije zbog, kako navode, neadekvatnog trošenja finansijskih sredstava, neodgovarajuće prezentacije turističke ponude, neodgovornog odnosa prema projektima...

“Vijestima” je potvrđeno da je inicijativu Turističkoj organizaciji proslijedio Janković, koji je i predsjednik Skupštine TO.

Sazivanje vanredne sjednice Skupštine Turističke organizacije radi razrješenja Izvršnog odbora trebalo bi da uslijedi u roku od dva dana.

Ukoliko o tome iz TO ne obavijeste 33 člana Skupštine, to će morati da uradi Janković.

Bonus video: