Predsjedništvo BS-a osudilo izjave Muhovića, neosnovana inicijativa za smjenu

Predsjedništvo BS je naglasilo da stavovi Muhovića ne predstavljaju politiku te partije
98 pregleda 10 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.02.2017. 12:42h

Predsjedništvo Bošnjačke stranke (BS) osudilo je izjave i istupe predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića, ali smatraju da je neosnovana inicijativa za njegovu smjenu sa te funkcije.

Predsjedništvo BS je naglasilo da stavovi Muhovića ne predstavljaju politiku te partije.

„Predsjedništvo BS ocjenjuje da je inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine opštine Petnjica bez opravdanja. Smatramo da lokalni DPS u Petnjici nije ispoštovao koalicioni sporazum potpisan sa opštinskim odborom BS, pa je glavni krivac za loše odnose u lokalnoj upravi“, kaže se u saopštenju.

Kako je ocijenjeno, kompletna politička struktura koja obavlja vlast u Petnjici odgovorna je za nefunkcionisanje lokalne uprave.

„Smatramo da je, imajući u vidu kompleksnu situaciju uoči lokalnih izbora koji će biti održani na jesen ove godine, potrebno prevazići nesuglasice i tražiti adekvatna rješenja u cilju efikasnijeg funkcionisanja lokalne vlasti u interesu svih građana Petnjice“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo BS je ocijenilo da su javni istupi i djelovanje predsjednika opštine Plav Orhana Šahmanovića u suprotnosti sa programskim načelima BS i nanose štetu partiji.

Predsjedništvo se ograđuje od njegovog javnog istupa koji se odnosi na temeljne odrednice programa politike BS, a tiču se integracija Crne Gore u EU i NATO.

„BS poziva članstvo da pokažu akciono jedinstvo i u vezi sa tim daje punu podršku rukovodstvu opštinskog odbora BS u Plavu“, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo BS preporučilo je poslanicima BS da glasaju za skidanje imuniteta poslanicima Demokratskog fronta, u vezi sa zahtjevom tužilaštva za odobrenje za krivično gonjenje.

„Smatramo da poslanički imunitet ne smije biti prepreka nikome kada su u pitanju sprovođenje tužilačke istrage o događajima na dan parlamentarnih izbora, održanih 16. oktobra prošle godine. BS insistira da se postupak dovede do kraja i dobije svoj potpuni institucionalni epilog“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: