"Za nas": Podržavamo bojkot, građani da se pridruže protestu

"Zajednička akcija slobodnih građana i opozicionog politicog sektora može da dovede do generisanja potrebne energije da narednog puta veliki protest okonča uspjehom", smatraju u Građanskoj inicijativi "Za nas"
3 komentar(a)
protest, Patricija Pobrić, Demir Hodžić
protest, Patricija Pobrić, Demir Hodžić
Ažurirano: 14.02.2017. 16:45h

Građanska inicijativa "Za nas" pozdravlja odlučnost ukupne opozicije da reaguje na najavu hapšenja političkih lidera DF-a.

"Dijelimo stav da se najnovijim potezom SDT urušava ionako slabašan pravni sistem u zemlji. Bojkot svih institucija sistema, kao i izbornih procesa, prijekopotreban je u ovom trenutku. Podržavamo ideju bojkota. Pozivamo sve građane, opozicione stranke kao i NVO da nam se pridruže u nastavku svakodnevnih protesta ispred Parlamenta. Danas nam je 37. dan. I danas ćemo biti tu čitav dan i noć", navode iz GI "Za nas".

Oni dodaju da u svakodnevnim kontaktima sa građanima dobijaju značajne informacije "o njihovom ne-raspoloženju aktuelnim dešavanjima u zemlji".

"Mogućnost je to da se, pored aktivnosti koje političke stranke samostalno planiraju, javno formira partnerstvo sa nezavisnim, slobodnim građanima i omasove protesti ispred Parlamenta. Kvalitetna priprema eventualnog velikog protesta umnogome ce da odredi u njegov rezultat. Zajednička akcija slobodnih građana i opozicionog politicog sektora može da dovede do generisanja potrebne energije da narednog puta veliki protest okonča uspjehom."

Bonus video: