Izbori u Nikšiću: Socijaldemokrate predale listu

Ispred zgrade Opštine članove SD-a su dočekali predstavnici najmlađe političke partije „Alternativa“ sa parolom „Izdajnici“
864 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2017. 17:25h

Nakon njihovog koalicionog partnera, Demokratske partije socijalista, i Socijaldemokrate su predale izbornu listu koju će u gradu pod Trebjesom predvoditi dr Spasoje Vukotić. Nosilac liste je kazao da ne želi da komentariše odluku opozicije da bojkotuje lokalne izbore, jer moraju da predstavljaju one koji su ih delegirali i koji su, kako je kazao, tu partiju podržali sa preko 1.400 potpisa.

„Prognoze su nam dobre. Ideja socijaldemokratije živi u ovom gradu i na osnovu terenskog rada i već obezbjeđene liste potpisa očekujemo puno bolji rezultat od onog na parlamentarnim izborima. Tim prije jer se na našoj listi nalaze mlađi ljudi koji su do sada bili apolitični, koji su ostvareni u nekim drugim životnim i radnim obavezama“, kazao je Vukotić i dodao da na listi imaju preko 30 odsto mladih ljudi, a preko 40 odsto žena.

Obećao je da će se truditi da stvore što bolje uslove za život i rad u gradu pod Trebjesom. I predsjednik OO SD-a Momčilo Mićunović vjeruje u dobar izborni rezultat, kao i da će se izbori održati.

„Mi smo partija sa novim pogledima u partijskom radu i ne komentarišemo druge političke partije. Bavimo se sa našim programom, sa našim biračima i tna osnovu tog programa očekujem podršku od birača“, kazao je Mićunović.

Pored Vukotića na listi su i Marko Radojević, Nataša Miljanić, Ljiljana Adžić, Dragan Zečević, Marko Vujačić, Budimirka Đukanović, Luka Mitrović, Aleksandra Vujović, Milena Nikolić, Dragomir Miljanić, Ismeta Banda, Njegovan Sarić, Pavle Nerić, Darko Kovač, Božica Vujović, Mirjana Popović, Nikola Zirojević, Nataša Kilibarda, Tijana Kecojević, Desanka Domazetović, Miloš Perović, Jelena Međedović, Biljana Kilibarda, Goran Micović, Vladimir Martinović, Dragiša Mušikić, Svetlana Milović, Mirsad Sijarić, Aleksandar Lelević, Boris Živković, Slavka Krivokapić, Predrag Perović, Risto Kovačević, Olivera Kojović, Slobodan Gajić, Predrag Vujičić, Radojka Koprivica, Milan Korać, Radoš Šućur i Momčilo Mićunović.

Ispred zgrade Opštine članove SD-a su dočekali predstavnici najmlađe političke partije „Alternativa“ sa parolom „Izdajnici“.

„Izdajnici su jedna fina partija koja tako dugo pruža podršku ovoj vlasti. Ne možemo više da stojimo sa strane i pravimo se da se ništa ne dešava. Podijeli smo se na dvije grupe – bogate i siromašne. Moramo da izaberemo tabor i za koji tim igramo. Oni su izabrali da igraju za ovaj tim. Svaka im čast i nadam se da će u tome istrajati do kraja“, poručio je Vesko Pejak.

On je izrazio nadu da će bojkot izbora biti aktivan i da će opozicija djelovati konstantno protiv aktuelnog režima.

„Ovo je građanska akcija da pokažemo da trenutno u Crnoj Gori ne postoje jednaki uslovi za sve za učestvovanje na izborima. Režim je ušao u tu fazu koja se zove diktatura, što znači da od ovog momenta svi mogu biti uhapšeni, optuženi, svi mogu pretrpjeti štetu bez ikakve posledice po vlast. Cilj nam je da pokažemo da još uvijek postoji građanska svijest u Crnoj Gori koja se bori protiv svega toga“, kazao je Pejak.

Galerija

Bonus video: