Mandić: Predstava u organizaciji Đukanovića, neka se Katnić samouhapsi

"Niko neće zaplašiti DF", poručio je između ostalog Mandić
105 pregleda 503 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.02.2017. 19:51h

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je večeras da je sve u vezi sa skidanjem imuniteta njemu i članu predsjedništva DF-a Milanu Kneževiću predstava u organizaciji predjednika DPS-a Mila Đukanovića.

Lider Nove srpske demokratije kazao je da će predsjedništvo Demokratskog fronta sjutra predstaviti dalje poteze, navodeći da niko ne može uplašiti Demokratski front.

“Mi shvatamo o čemu se radi. Da je Milo Đukanović izgubio kompas i da ima tu nekoliko tih poslušnika bijednih i jadnih ljudi i da je sva igra bila u tome da se zaplaši Front da nas nekako povežu sa određenim i kriminalnim radnjama koje u suštini i ne postoje”, kazao je Mandić na aerodromu Golubovci nakon povrataka iz Beograda, navodeći da se 16. oktobra ništa nije ni desilo u Crnoj Gori.

“Nije bilo čak ni onih čuvenih praćki, ali su praćke neki političari koji su mislili da to mogu da upotrebe u borbi protiv DF-a. Oni gube Nikšić i sva priča počiva u tom gradu i zato se prave ovaj cirkus i predstava”, kazao je on.

Na pitanje očekuje li hapšenje, Mandić je rekao da “Milivoje Katnić može da se samo uhapsi”.

Mandića su na aerodromu dočekali svi članovi predsjedništva Fronta.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je Skupštini Crne Gore zahtjev za odbrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića poslanika u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore izglasao je ukidanje imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

"Niko neće zaplašiti DF. Predsjedništvo DF-a će sjutra predstaviti konkretne planove. Neka se Katnić samouhapsi", kazao je Mandić večeras po dolasku u Podgoricu iz Beograda.

Član predsjedništva DF Milan Knežević poručio je ranije danas da oni koji budu dolazili da ga hapse "moraju za taj posao da budu naredni".

Funkcioner DF-a Slaven Radunović kazao je ranije danas da "ukoliko se u roku od sat vremena ili dva ne povuče zahtjev iz Skupštine Crne Gore da se da odobrenje za pokretanje krivičnog postupka i određivanje pritvora protiv Mandića i Kneževića to znači da smo ušli u 1948. i da nas čeka novi Goli otok".

Radunović je tada takođe rekao da će Mandić večeras stići u Podgoricu iz Beograda.

"Ne misli valjda neko da se krije Andrija Mandić od Milivoja Katnića", poručio je ranije danas Radunović.

Bonus video: