Knežević: Oni koji budu došli da me hapse, moraju biti naredni

"Milo je iz Dubaija naredio Katniću da povuče poteze suprotne Ustavu Crne Gore", naveo je Medojević na konferenciji za medije DF-a
127 pregleda 0 komentar(a)
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.02.2017. 18:16h

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević poručio je da oni koji budu dolazili da ga hapse "moraju za taj posao da budu naredni".

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore izglasao je ukidanje imuniteta poslanicima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Vladajuća većina u Skupštini Crne Gore na plenumu će se o tome izjašnjavati najvjerovatnije u srijedu.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je Skupštini Crne Gore zahtjev za odbrenje za krivično gonjenje i određivanje pritvora protiv Andrije Mandića i Milana Kneževića poslanika u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

Knežević je, upitan da li će se opirati hapšenju, rekao da je on naredan za poslove koje radi.

"Nemam namjeru da idem nigdje. Oni koji budu došli da me hapse moraju biti naredni za taj čin" rekao je Knežević na konferenciji za medije.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević je rekao da je lider DPS-a Milo Đukanović iz Dubaija naredio specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću da uputi zahtjev za skidanje imuniteta Kneževiću i Mandiću i da Đukanović "prijeti da uvuče Crnu Goru u građanski rat".

Medojević je rekao da će DF obaviti konsultacije sa svim opozicionim partijama, međunarodnom zajednicom, civilnim sektorom i medijima, kako bi se izbjegao rat i za sadašnju situaciju našlo političko rješenje.

Upitan ko će ratovati protiv koga u grđanskom ratu koji pominju u DF-u, Medojević je rekao da "ako nasilje postane državna politika i odgovor na to može biti nasilje".

On je naveo da su čelnici DF-a morali da smiruju svoje aktivisti i pozvao da niko ne preduzima ništa samoinicijativno. Medojević je dodao da nema razloga za paniku ali da ima razloga za zabrinutost.

"Budite spremni kada vas pozovemo da branimo temeljene vrijednosti Crne Gore" rekao je Medojević.

Bonus video: