Bečić: Bojkot dok se ne odredi datum ponavljanja izbora

Bečić je istakao da se ne može se govoriti o fer i demokratskim izborima, kako ih ocjenjuje Državna izborna komisija, ako se oni održavaju u atmosferi takozvanog "državnog udara" i sprovođenja terorističkih akata, kako tvrdi drugi državni organ
4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 13.02.2017. 11:14h

Opozicija neće prekinuti bojkot Skupštine dok se ne odredi tačan datum ponavljanja parlamentarnih izbora, koji ne bi bio nakon održavanja predsjedničkih, poručio je lider Demokrata, Aleksa Bečić.

On je danas sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori, Kristin Tudik, razgovarao o političkoj situaciji u Crnoj Gori, naročito u svjetlu događaja koji su pratili period nakon izbora 16. oktobra prošle godine.

"Bečić je Tudik upoznao sa stavom da nema ni govora o prekidu bojkota parlamenta dok se ne ispune još ranije iznijeti uslovi – određivanje tačnog datuma ponavljanja parlamentarnih izbora, koji ne bi bio nakon onog kada bi trebalo da se održe predsjednički, kao i pravno i političko razrješenje pokušaja terorističkih napada na sam dan izbora”, saopšteno je iz Demokrata.

Bečić je istakao da se ne može se govoriti o fer i demokratskim izborima, kako ih ocjenjuje Državna izborna komisija, ako se oni održavaju u atmosferi takozvanog "državnog udara" i sprovođenja terorističkih akata, kako tvrdi drugi državni organ.

"Bojkot je samo adekvatna mjera u odnosu na ono što su očekivanja građana i naših birača i niko ne bi trebalo da smetne s uma da mi nijesmo opozicija u sređenoj i demokratskoj državi, već u onoj koja još nije uspjela da preskoči taj prvi stepenik u razvoju demokratije", rekao je Bečić.

On je istakao kako su ciljevi Demokrata, koji su postavljeni prije osnivanja partije, borba za demokratizaciju crnogorskog društva, pomirenje Crne Gore i vraćanje povjerenja u politiku i političare, počeli da se ostvaruju značajnim povjerenjem koje su građani poklonili Demokratama na prethodnim izborima, čak i pod onakvim uslovima.

Izbori su, kako se navodi u saopštenju, pokazali da su Demokrate najperspektivnija partija na političkoj sceni u Crnoj Gori.

"Osim toga što su Demokrate kredibilna alternativa na državnom nivou, predstavljamo i sve značajniji faktor i počinjemo da dobijamo odgovornost za upravljanje u nekima od ključnih crnogorskih opština, kao što je to slučaj sa Budvom i Kotorom", kaže se u saopštenju.

Bonus video: