Milošević nosilac izborne liste URA u Nikšiću

"Naš nosilac liste, kao što se to ranije moglo pretpostaviti, je mladi čovjek Rade Milošević, poznat ne samo Nikšićanima, nego široj crnogorskoj javnosti, najviše po onome što je radio u Vladi izbornog povjerenja kao najbolji kontrolor“, naveo je Abzović
159 pregleda 41 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2017. 15:59h

Rade Milošević, za koga je Dritan Abazović naveo da je bio najbolji kontrolor u Vladi izbornog povjerenja je nosilac liste Građanskog pokreta URA na lokalnim izborima u Nikšiću. Na Trgu slobode URA je predstavila nosioca liste, a Abazović obećao da će nakon Budve i Kotora, osloboditi i grad pod Trebjesom.

"Milošević je raskrinkao velike nepravilnosti u Zavodu za zapošljavanje, neviđeni nepotizam DPS-a koji je opšte prisutan ali koji je bio simbolički namijenjen za tu instituciju“, rekao je Abazović.

Na listi će se naći i četiri doktora nauka, visokoobrazovani ljudi koji se ranije nijesu aktivno bavili politikom, a listu će, kazao je Abazović podržati i drugi doktori nauka koji neće biti na njoj.

Nosilac liste je poručio vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista da je u Nikšiću sve počelo i da će se u njemu sve i završiti.

"URA ni u jednoj varijanti neće sarađivati sa DPS-om i nećemo biti nikakva smetnja dogovoru opozicije, niti ćemo uslovljavati ili bilo kakve zahtjeve isporučivati. Trudićemo se da budemo konstruktivni, kao što smo bili i u drugim opštinama gdje je DPS izgubio vlast“, poručio je Milošević.

Obećao je da će, kada postanu dio vlasti, prekontrolisati svaki tender koji je rađen u protekle četiri godine kako bi utvrdili kako se došlo do duga od 40 miliona eura.

"Naša kampanja će biti krajnje konstruktivna i nećemo se svađati sa opozicijom i trudićemo se da građanima predstavimo naš program gdje ćemo se baviti realnim problemima sugrađana“, naglasio je Milošević.

Dragoljub Radulović, predsjednik MZ Župa, čovjek koji je, kako je izjavio Milošević, prvi pobijedio DPS, kazao je da očekuje da i izbori stanara budu proglašeni kao izbori za spas Crne Gore, aludirajući na izjavu predsjednika DPS-a Mila Đukanovića koji je kazao da se i u Nikšiću brani Crna Gora.

"Ovo su izbori za spas Nikšić. Svi vidimo u kakvom je stanju Nikšić došao“, kazao je Radulović i dodao da će iIgnorisati napade i DPS-a i opozicije, da neće biti vinovnici ni jedne opozicione podjele, ali da će čuvati URU i ono što ona baštini.

Prema riječima Abazovića poražavajuće je do čega je došao nekadašnji motor industrijskog razvoja Cne Gore. Sada je Nikšić, kazao je on, postao grad iz koga se bježi, ali grad koji nije izgubio nadu i koji ima ponosne ljude. Obećao je da će se URA baviti ekonomskim temama lokalnog karaktera i da će zajedno sa drugim opozicionim partijama pomoći da Nikšić ne bude perjanica nezaposlenosti i opšteg siromaštva, već da opet bude grad u koji sedolazi, gdje se mladi zapošljavaju.

Galerija

Bonus video: