Predstavnici inicijative "Za nas" razgovarali sa funkcionerima URA i Demokrata

"Iz URA i u Demokratama su saglasni sa stavom građanske inicijative "Za nas" da bi u slučaju odbijanja jedistvene platforme protesti bili prihvatljiv naredni potez, ali samo ako njihova priprema kao i sama organizacija budu u duhu najboljih građanskih vrijednosti i lišeni već viđenih neprihvatljivih scenarija"
3 komentar(a)
Građanska inicijativa Za nas, Foto: Za nas
Građanska inicijativa Za nas, Foto: Za nas
Ažurirano: 10.02.2017. 17:49h

Članovi građanske inicijative "Za nas" održali su sastanak sa predstavnicima Građanskog pokreta URA i Demokratske Crne Gore.

Kako je saopšteno iz građanske inicijative glavne teme razgovora bile su platforma koja bi obezbijedila uslove za prve slobodne i fer izbore u zemlji, kao i organizacija opštenarodnih protesta ukoliko se ne stvore uslovi za održavanje takvih izbora.

"Predstavnici URA, predsjednik Žarko Rakčević i član koordinacionog odbora Neđeljko Rudović su iskazali zadovoljstvo sto se pojavila čista građanska inicijativa koja je jasno prepoznala akutan problem u društvu, i nakon što dobiju pismenu verziju inicijalnog prijedloga zvanično ce da se odrede prema njemu. Identična je bila i reakcija Demokratske Crne Gore na odvojenom sastanku kojem su prisustvovali potpredsjednica Zdenka Popović i član Predsjedništva Neven Gošović. I Demokrate jasno prepoznaju potrebu saradnje političkih subjekata sa iskrenim građanskim inicijativama, i nakon što im se dostavi prijedlog platforme u pisanoj formi odgovoriće na isti blagovremeno", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su u URA i Demokrate iskazali vjeru da je moguće doći do rješenja problema "neregularnih izbora širom inicijativom svih zainteresovanih društvenih činilaca".

"Iz URA i u Demokratama su saglasni sa stavom građanske inicijative "Za nas" da bi u slučaju odbijanja jedistvene platforme protesti bili prihvatljiv naredni potez, ali samo ako njihova priprema kao i sama organizacija budu u duhu najboljih građanskih vrijednosti i lišeni već viđenih neprihvatljivih scenarija. Seriju sastanaka građanska inicjativa "Za nas" narednih dana nastavlja sa predstavnicima ostalih političkih partija. Nakon prve faze slijedi ona koja ima za cilj obavljanje serije konsultaivnih razgovora za predstavnicima NVO sektora, javno prepoznatim pojedincima kao i na samom kraju pocesa sa predstvanicima Evropske unije u Crnoj Gori".

Dodaju da će i sjutra, 34 dan, biti preko puta Skupštine Crne Gore od 14 do 16 časova i da se raduju se što se povećava broj građana koji ih podržava.

Bonus video: