DF: DPS svjesan debakla u NK, traže uhlebljenje u sistemima porodice Đukanović

"U konačnom, Krivokapić je samo ogledalo kriminalnog režima na čijem se čelu nalazi osoba koja je opljačkala i Nikšić i Crnu Goru"
107 pregleda 9 komentar(a)
Đoko Krivokapić, Foto: Svetlana Mandić
Đoko Krivokapić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.02.2017. 11:32h

I zvanično je jutros počela bježanija kadra DPS-a iz nikšićke lokalne uprave, saopšteno je danas iz Demokratskog fronta (DF) Nikšić.

"Ostavka Đoka Krivokapića, potpredsjednika opštine Nikšić, potvrda je da su u DPS-u svjesni debakla koji ih čeka na martovskim izborima, i sad se traži uhljebljenje u drugim "sistemima" porodice Đukanović. Bivši potpredsjednik opštine je prepoznatljivi "specijalista" prve familije. Razvojni put ovoga "stručnjaka", koji je u međuvremenu iz Radojičićeve frakcije u lokalnom DPS-u preletio u Grbovićevu, išao je od Boksita, u kojima je ostavio neizbrisiv trag u uništavanju nekadašnjeg giganta, pa preko "bratove" banke, učestvovanja u izbornoj otimačini 2012. godine, do pozicije da svoje "znanje" i "talenat" pokazuje u lokalnoj upravi", kazali su iz DF Nikšić.

Iz tog političkog saveza su dodali da kakvi su Krivokapićevi rezultati ponajbolje govori prezaduženost opštine Nikšić od preko 40 miliona eura.

"Ovaj "vrsni" refinansijer uspio je u proteklom periodu da otimačinu i pljačku građana Nikšića od strane svojih partijskih saboraca, refinansira na 18 godina i na taj način omogući legalizaciju lopovluka, čije se vrijednosti mjere Dragom Đurovićem. Odmah nakon pobjede na izborima 12. marta, DF će temeljno provjeriti "rad" DPS-a i njegovih "stručnjaka" koji su naš grad uništili i ponizili, a naravno pod lupom će se naročito naći rad Krivokapića. Posebno će biti zanimljivo kada se budu ispitivali aranžmani sa "partijskim firmama" ili otpis poreza, od strane istog, aktivistima DPS-a i njegovih satelita", rekli su iz nikšićkog DF-a.

Poručili su i da je odlazak Krivokapića na čelo borda direktora EPCG najava da će i ovaj sistem sigurno biti uništen, kao i svi drugi u kojima je Krivokapić učestvovao.

"U konačnom, Krivokapić je samo ogledalo kriminalnog režima na čijem se čelu nalazi osoba koja je opljačkala i Nikšić i Crnu Goru. Neka se sjete Nikšićani svih velikih preduzeća koja su zapošljavala na hiljade ljudi, i neka to uporede sa današnjim stanjem. Pohlepa i nezajažljivost šefa kriminalnog režima, Mila Đukanovića, je naš grad dovela na ivicu ponora, i vrijeme je da se ta politika na izborima 12. marta pošalje u prošlost. Diktator je odlično upoznat sa činjenicom da DF i opozicija pobjeđuju u Nikšiću, i zato je imao napade straha, dernjave i nervoze prije nekoliko noći kada se sjetio da posjeti grad koji je uništio. Časno i odgovorno ćemo vršiti vlast u Nikšiću, i ispraviti nepravdu koju su mu nanijeli Milo Đukanović i njegovi "stručnjaci" iz lokalnog DPS-a", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: