Predstavnici inicijative "Za nas" se sastali sa funkcionerima Demosa

Naveli su da će narednih dana održati sastanke sa liderima ostalih političkih stranaka, ali i predstavnicima NVO sektora, kao i kvalitetnim javno prepoznatim pojedincima
3 komentar(a)
Sastanak SGCG i Demosa
Sastanak SGCG i Demosa
Ažurirano: 09.02.2017. 20:23h

Nakon 32 dana mirnih, građanskih i demokratskih protesta ‘Za nas’, preko puta Parlamenta Crne Gore, povodom sveukupne loše političko-ekonomske situacije u državi, današnjim susretom sa liderom Demosa, Miodragom Lekićem, započeli smo seriju sastanaka sa političkim sektorom, saopšteno je iz inicijative "Za nas".

"U srdačnom i konstruktivnom razgovoru smo se usaglasili da se Crna Gora nalazi u dubokoj političkoj, ali i ekonomskoj krizi, te da je pored već poznatog bojkota Parlamenta, protest koji smo započeli 9 januara, itekako poželjan vid građanskog aktivizma koji bi doveo do stvaranja fer i slobodnih izbora. Ključne teme su bile izrada platforme koja bi obezbijedila uslove za prve slobodne i fer izbore u zemlji, kao i organizacija opštenarodnih protesta ukoliko se ne stvore uslovi za održavanje takvih izbora. Na naš poziv iz Demos-a nam u akcioni tim dolazi nekolio aktivista koji će zajedno sa ostalima iz drugih političkih ali i NVO organizacija raditi na izradi platforme i/li organizaciji protesta", piše u saopštenju.

Naveli su da će narednih dana održati sastanke sa liderima ostalih političkih stranaka, ali i predstavnicima NVO sektora, kao i kvalitetnim javno prepoznatim pojedincima.

"Cilj razgovora predstavlja postizanje što šireg konsenzusa oko konačne platforme koja bi predstavljala politički izraz ukupne opozicione zajednice i nedvosmisleno markirala uslove za održavanje vanrednih fer i slobodnih izbora, najkasnije do 2018-te godine", saopšteno je.

Sastanku su iz Inicijative učestvovali Demir Hodžić, Patricia Pobrić i Dragan Sošić, dok su sa druge strane pored predsjednika Demosa prisustvovali i članovi IO, Vladislav Dajković i Boris Pejović.

Bonus video: