SDP DPS-u: Našli smo vas umrljane krvlju i sramotom sa jugoslovenskih ratišta

"Od Miloševićevih poslušnika, koji protjeruju manjine, zavađenih sa komšijama i u ratu sa cijelim svijetom, nekadašnjih velikosrba, današnjih Pink Crnogoraca, uspjeli smo napraviti saveznika za okretanje zemlje ka Zapadu i putu u nezavisnost"
33 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP
Ažurirano: 09.02.2017. 12:57h

Šta gospodo iz DPS-a mislite o sebi kad je SDP-u najveća sramota što je sa vama bio u porgramskoj koaliciji 18 godina, saopšteno je danas iz Socijaldeomokratske partije (SDP).

Oni su reagovali na jučerašnje saopštenje DPS-a u kome se navodi da se "SDP-u Ranka Krivokapića ni ovog puta se nema što reći osim ponoviti pitanje – gdje ste bili 18 godina, a i onih prethodnih sedam? Ili da ih podsjetimo na onu narodnu "pljuni gore, pa na sebe".

Ta reakcija DPS-a je stigla nakon saopštenja SDP-a u kome je istaknuto da je predsjednik DPS-a Milo Đukanović "Pink Crnogorac kome je izdajnik onaj koji sa njim neće u krađu".

"To što smo morali koristiti vas za ostverenje svojih političkih ciljeva bila je istorijska nužnost, nijesmo imali koga drugog. Od Miloševićevih poslušnika, koji protjeruju manjine, zavađenih sa komšijama i u ratu sa cijelim svijetom, nekadašnjih velikosrba, današnjih Pink Crnogoraca, uspjeli smo napraviti saveznika za okretanje zemlje ka Zapadu i putu u nezavisnost. O našem političkom umijeću najbolje govori to što smo i od vas takvih, koje smo našli umrljane krvlju i sramotom sa jugoslovenskih ratišta, deportatora manjinkih naroda, junaka sa Dubrovnika… uz presudni strah od Haga krenuli praviti građansku, a potom evropsku, pa nezavisnu i , na kraju, NATO Crnu Goru. Priznajemo da niko od goreg nije napravio bolje nego mi u tih 18 godina sa vama", kazali su iz SDP-a.

U saopštenju se dodaje da su spriječili DPS da potopi Taru, pokloni Termoelektranu...

"Pritom smo stalno, kako sami velite, bili "opozicija u vlasti" i "parlamentarna dikatura", pa vas spriječili da potopite Taru da bi ste otimali struju, da poklotnite vašem ruskom oligarhu Termoelektranu, da prodate cijelu Elektroprivredu…..i mnogo druge bruke. Sada svi bolje vide, a mi smo znali sve vrijeme, kakav nam je bio saveznik u građenju nezavisne Crne Gore. Isti vuk iza ratne pohare drugih naroda nastavio je gdje god je mogao poharu svog naroda. Ćud nijeste promjenili nego se samo prikrili. Mi smo znali, a i vi vidite sve više, da smo vas namamili na Zapad u Evroatlantsku alijansu i da je vrijeme koje dolazi, i članstvo u NATO-u, vama prijetnja i kazna, a ne nagrada. Sada ste primorani ići evroatlanskim putem koji vas zakonomjerno vodi za Svetozarom Marovićem. U toj ironiji se ogleda istorijska pravda", poručili su iz SDP-a.

Iz te partije su kazali i da je svaki glas za SDP ovih četvrt vijeka bio za pravo, čast i slobodu Crne Gore i na ponos svakog građanina Crne Gore.

"Nas se ne stide ni na Njujorškoj berzi, ni na italijnskim sudovima, ni na jednoj tački bivše Jugoslavije, nego je naša čista politika na ponos Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: