Đukanović: DF ruši Crnu Goru, odluke Demokrata su anticrnogorske

Đukanović je rekao da sada dobro znaju ko je danas SDP - koalicioni partner najgore anticrnogorske politike oličene u DF-u
366 komentar(a)
Milo Đukanović, DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Milo Đukanović, DPS, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.02.2017. 20:36h

Izbori u Nikšiću, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović na sjednici političkog aktiva koja je održana u prepunoj sali Nikšićkog pozorišta, nastavak su parlamentarnih kada se branio i odbranio crnogorski put u evropsku budućnoćnost, kao i da "kada je Nikšić stabilan i na pravom putu onda nema nikakve zebnje ni za Crnu Goru".

Kazao je da su izbori u svim demokrstskim i stabilnijim država ugodan politički događaj u kojem građani koriste svoje pravo da povjere svoju odgovornost ljudima za koje vjeruju da će na najbolji način obaviti određena javna ovlaščenja, samo u Crnoj Gori gotovo fenomenoliški nadilaze značaj same procedure izbora vlasti.

"Na svim našim izborima mi odlučujemo o svom putu u budućnost. Kada uzmemo u obzir reputaciju regiona u kojem živimo mi odlučujemo da li ćemo dalje putem budućnosti ili putem povratka u prošlost", kazao je Đukanović i iskoristio priliku da se "obračuna" sa opozicijom.

Počeo je od planinaranog terorističkog akta koji je, kako je kazao vrijeme potvrdilo da je generisan od aktuelne moskovske politike, ali koji se nije mogao završiti bez domaćih izvođača.

"Mi u Crnoj Gori imamo dio političkih struktura, prevashodno okupljen oko politike Demokratskog fronta koji se bijedno iznajmljen od strane drugih inostranih političkih centara stavio u funkciju rušenja Crne Gore i njene evrpske budućnosti. Ono što je još gore od ove činjenice je to da oni to rade bez imalo stida, ističući sa ponosom sva svoja putovanja, komunikacije, svu prošnju para u koju su bili i prije nekoliko dana", kazao je lider DPS-a.

Razumije, kako je rekao, nervozu i paniku u njihovim redovima jer se klupko koje se pripremalo 16.oktobra odmotava.

"Čuli smo danas najave njihovih lidera kako će tobože letjeti glave po Crnoj Gori. Da je po njihovome odavno bi letjele glave po Crnoj Gori. Ne lete ne zato što smo mi kukavice, znali bi im odgovoriti itekako oko toga kako će letjeti glave, nego zato jer imamo jednu razumnu, trezvenu, tolerantu politiku koja čuva mir i stabilnost Crne Gore čuvajući i živote onih koje politički personifikuju takvi neodgovorni lideri poput ovog koji je danas najavljivao letjenje glava. Osnovna tema ne samo ovih izbora i politike, nego rekao bih i vremena na koju prije ili kasnije moramo zajedno odgovoriti je ko to ima pravo, bio vlast ili opozicija, da krade i prodaje crnogorsku državu, čast, slobodu, istoriju. Ko pokušava da proda Crnu Goru. Ko kalja istorijski teško stečeni ugled naše države", kazao je Đukanović.

Zbog toga, kako je rekao, na lokalnim izborima u Nikšiću, moraju "još jednom do nogu potući tu anticrnogorsku i antievropsku strukturu".

"Ne da bismo mi u nedogled produžavali vršenje vlasti, jer mi ćemo biti vlast dotle dok se ne pojavi odgovornija, kompetentnija vlast od nas, nego da bi poslali poruku da izdaja u Crnoj Gori ne može da prođe. To mora biti poruka izbora u Nikšiću", poručio je Đukanović.

Nakon, kako ih je nazvao, "vitezova iz DF", na red su došle Demokrate.

"Gledamo tu kolonu navodno mladih kravatiranih sa porukom – mi nijesmno odavde i ako nas pitate šta je bilo juče mi ne znamo, oko NATO-a nešto smo čuli, oko Evrope nešto smo jedva načuli. Umjesto odgovora na bilo koje pitanje znaju da se bace drvljem i kamenjem na DPS i znaju još jedno – svaka odluka koju donesu je nepogrešivo anticrnogorska i nepogrešivo su saradnicima, sa onima koji prodaju Crnu Goru. To jako dobro znaju", kazao je prvi čovjek DPS-a.

Kao što iz vladajuće partije, kako je rekao, sada dobro znaju ko je danas SDP - koalicioni partner najgore anticrnogorske politike oličene u DF-u.

"Pa ipak na parlamentarnim izborima 20 hiljada Crnogoraca je svoj glas bacilo protiv Crne Gore. Toliko je dobio SDP", kazao je Đukanović.

Đukanović je, kako je kazao, želio da govorom podstakne Nikšićane da ne zaborave da se 12. marta ponovo brani Crna Gora.

„Ako Nikšić odbrani crnogorsko pravo na evropsku budućnost odbranjena je crnogorska budućnost. Zato se ne štedite se u ovih mjesec i nešto dana. Neću se ni sam štedjeti jer za mene nema prečeg zadatka od toga da u Nikšiču uradimo sve što treba da ono što smo uradili u prethodnom četvorogodištu objektivno prikažemo ljudima“, poručio je Đukanović.

Podsjetio je šta je sve „pobjednička reprezentacija“ grada pod Trebjesom uradila u prethodne četiri godine.

„Mislim da smo zaista značajno unaprijedili kvalitet domaćinstva u ovom gradu. Završen je ozbiljan finansijski posao konsolidacije ovog grada. Danas ovaj grad ne pati od bilo kakvog problema zaduženosti. Veoma lako reguliše sve svoje obaveze. Zadužuje se kao što se svako zadužuje da bi realizovao svoje krupne infrastrukturne projekte“, kazao je Đukanović.

Nabrajajući preduzeća.i njihove uspjehe, sa posebnim osvrtom na Željezaru, Boksite, Elektroprivredu i Metalac, Đukanović je kazao da su uspjeli da sačuvaju zdravo jezgro nikšićke privrede i da sva ta preduzeća čuvaju Nikšiću perspektivu industrijskog i privrednog centra države. izrazio je uvjerenje da će DPS na lokalnim izborima imati više od 21 odbornika, koliko ih je trenutno u nikšičkom parlamentu.

„Imamo novca da pospješimo svaku zdravu preduzetničku inicijativu. Odgovorno tvrdim da danas u Crnoj Gori nije problem novac. Mi na ovaj dan imamo na desetine i stotine miliona u IDF-u i bankarskom sistemu koji čekaju da budu upotrebljeni. Ali nama treba zdrava preduzetnička inicijativa“, riječi su Đukanovića.

Zato će on iskoristiti „pogodnost da ne mora više da se bavi mukotrpnim poslovima predsjednika Vlade“ i sa zadovoljstvom razgovarati sa svima u Nikšiću koji imaju preduzetnčku ideju kako mogu istu da realizuju i kako da iskoriste mogućnosti koje razni fondovu nude.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da su ispunili obećanje domaćinskog upravljanja gradom i nabrajajući šta su sve uradili u prethodnom periodu pomenuo finansijsku konsolidaciju, kolektor, pozorište, bazen, obilaznicu, aerodrom, Tehnopolis, puteve, vodovode, akumulacije, stanove za socijalne slučajeve, raseljena lica, penzionere, dnevne centre, vjetropark, igrališta... I obećao da će nastaviti istim putem, nakon pobjede na martovskim izborima. A ono što Nikšićane očekuje, ako DPS pobijedi, to je, završetak gradskog trga, rekonstrukcija Doma revolucije, novi put kroz Katunsku nahiju, Dom za stare, stanovi za penzionere, zdravstvene radnike, radnike MUP-a i Opštine, prisvjetne radnike, novi vodovodi, asfaltiranje seoskih puteva, značajne domaće i strane investicije...Biće i posla za veliki broj Nikšićana, a kako je kazao Grbović, posebnu pažnju će posvetiti teže zaposlivim kategorijama.

Predsjednik OO DPS Nikšić Radivoje Nikčević kazao je da su kampanju za lokalne izbore počeli prije godinu, uporedo sa kampanjom za parlamentarne izbore.

„Naš cilj je da na ovim izborima ostvarimo bolji rezultat od onog koji smo ostvarili na parlamentarnim izborima. činjenica da smo sami osvojili 46,6 odsto glasova dovoljno govori o snazi naše partije u Nikšiću. U ovom trenutku možemo reći da imamo dobro prolazno vrijeme i da smo sve planirane aktivnosti do sada uspješno realizovali“, kazao je Nikčević.

Prema njegovim riječima u oktobru su položili ispit, a 12. marta biće još bolji.

„Pokazali smo da umijemo domaćinski da upravljamo našim gradom ali i da ispravljamo greške iz prošlosti. Dokazali smo da držimo datu riječ i da nam treba vjerovati. stvorili smo sve uslove da naš grad ide putem ubrzanog razvoja“, kazao je Nikčević.

Bonus video: