URA: Vlast pomislila da mrak može sakriti katastrofalno stanje u koje su doveli Cetinje

Adžić je ukazao na ogromno nezadovoljstvo građana Cetinja, “u kome i oni najuzdržaniji, sve češće govore o katastrofalnom stanju i odnosu lokalne uprave”
144 pregleda 9 komentar(a)
Cetinje noću, Foto: URA
Cetinje noću, Foto: URA
Ažurirano: 07.02.2017. 18:45h

Lokalna uprava Prijestonice je pokazala da ne govori istinu, a dosadašnjim djelovanjem nesposobnost i nebrigu, istakao je predsjednik cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

URA je još u novembru 2015. godine isticala da tada novopostavljena rasvjeta na glavnom cetinjskom bulevaru nije u funkciji.

“Cetinjska URA je ranije, saopštenjima i performansom, ukazivala na problem solarne rasvjete, koji postoji još od samog postavljanja. Grad je, u tom periodu, gotovo svakog kišovitog dana bio u mraku, a četrnaest mjeseci kasnije situacija je ostala nepromijenjena”, naveo je Adžić.

Adžić ističe da je, kao nebrojeno puta do sada, “lokalna uprava pokušala opravdati sopstvenu nesposobnost, optuživajući svakog ko ukazuje na problem, za politikanstvo i skupljanje jeftinih političkih poena”.

“Iz tog razloga smo danima čekali i bilježili nestvarne fotografije, čitav vijek nakon elektrifikacije Prijestonice, ostavljajući lokalnoj upravi prostor da reaguje. Međutim, vjerovatno su naivno pomislili da mrak može sakriti katastrofalno stanje u koje su doveli Cetinje, ali su se grdno prevarili”, navodi Adžić.

Adžić je ukazao na ogromno nezadovoljstvo građana Cetinja, “u kome i oni najuzdržaniji, sve češće govore o katastrofalnom stanju i odnosu lokalne uprave”.

“Znaju građani za nagomilana dugovanja Prijestonice, za konstantan odliv stanovništva i prazne ulice, za neuredno vodosnadbijevanje i nesnosan miris ponora, za porast broja nezaposlenih, alarmantno stanje u sportu ali i za brojne druge probleme, za koje neodgovorni DPS kadrovi nemaju rješenje. Ipak, kako svemu dođe kraj, tako će i mračnoj lokalnoj upravi. Ura je da Cetinje zasija sjajem ekonomskog napretka i suštinske sigurnosti građana”, zaključio je Adžić.

Bonus video: