Krivokapić: DPS uspostavio model zarobljene države

Krivokapić je upoznao goste sa stavovima Socijaldemokratske partije povodom dešavanja na sam dan izbora
50 pregleda 11 komentar(a)
Ursula Koh Laugvic, Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ursula Koh Laugvic, Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ažurirano: 07.02.2017. 15:42h

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić razgovarao je danas sa regionalnom direktorkom njemačke Fridrich Ebert Fondacije (FES) Ursulom Koh Laugvic.

FES je, kako navode, fondacija koja blisko sarađuje sa SPD Njemačke, koja je najjača socijaldemokratska partija u Evropi sa kojom SDP ostvaruje veoma blisku saradnju.

Predstavnike FES-a je interesovalo stanje u Crnoj Gori, pogotovo dešavanja na dan izbora, i nakon održanih parlamentarnih izbora.

Krivokapić je upoznao goste sa stavovima Socijaldemokratske partije povodom dešavanja na sam dan izbora, i odlukom cjelokupne opozicije da zbog nelegitimnosti izbornog procesa ne učestvuje u radu Skupštine.

“Održavanje izbora na dan kada je proglašen državni udar ne može obezbijediti kredibilan izborni process, i njihovi rezultati ne daju pravu sliku rasporeda političkih snaga u Parlamentu”, rekao je Krivokapić. On je naglasio da je zato jedini realan izlaz iz postojećeg stanja održavanje ponovljenih izbora u primjerenom roku, najkasnije sa predsjedničkim izborima 2018, čime bi se otklonio očigledan demokratski deficit, čiji je politički iskaz opoziciono neučestvovanje u radu Skupštine.

Krivokapić je, kako navode iz partije, istakao daje potrebna podrška prijatelja iz Njemačke i EU kako bi se u Crnoj Gori uspostavila funkcionalna demokratija kakvu građani naše zemlje zaslužuju.

“DPS je zbog dugog trajanja na vlasti uspostavio model zarobljene države u kojoj je pojedinac iznad sistema, zbog čega je evidentan nedostatak političke svijesti o neophodnim demokratskim procesimakoji su pred Crnom Gorom” rekao je predsjenik SDP-a. “Proces EU integracija i skoro članstvo u NATO će dati snažan podstrek razvoju demokratije, čiji je osnovni element princip smjenjivosti vlasti koji važi u svim državama evroatlantskog prostora, a uskoro i u Crnoj Gori” zaključio je Krivokapić.

Bonus video: