Bošković se sastao sa rumunskim ambasadorom: Odbrana jako bitna

"Nađi je istakao kako su odnosi na odbrambenom planu od posebnog značaja za sveukupne odnose između pojedinih država, iskazavši punu podršku Rumunije u završnoj fazi evroatlantskih integracija Crne Gore“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane
11 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 06.02.2017. 11:38h

Odnosi na odbrambenom planu od posebnog su značaja za sveukupnu saradnju između pojedinih država, ocijenjeno je tokom razgovora crnogorskog ministra odbrane Predraga Boškovića i rumunskog ambasadora u Podgorici, Ferdinanda Nađa.

"Nađ je istakao kako su odnosi na odbrambenom planu od posebnog značaja za sveukupne odnose između pojedinih država, iskazavši punu podršku Rumunije u završnoj fazi evroatlantskih integracija Crne Gore“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Nađ je poručio da je uvjeren da će odnosi dvije zemlje i dalje napredovati.

"Bošković se zahvalio Nađu na podršci i upoznao ga sa prioritetima u radu ministarstva, ali i aktuelnim temama u vezi sa ulaskom Crne Gore u NATO i EU. Naglasio je da bilateralna saradnja dvije zemlje dobra, ali i da očekuje njeno dalje unapređenje, između ostalog i na odbrambenom planu“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministrstva podsjećaju da je Rumunija 9. zemlja članica NATO-a koja je ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi.

Bonus video: