DF Nikšić: Bogdanović da prestane sa promocijom politike sukobljavanja sa opozicijom

"Napad Borisa Bogdanovića, preko Demokrata Nikšića, na Predraga Bulatovića doživljavamo kao bježanje od odgovornosti i stvaranje jeftine i politikantske atmosfere etiketiranja svojstvene radu crnogorske tajne službe sa početka 2000-ih", navodi se u reagovanju DF Nikšić
92 pregleda 103 komentar(a)
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 05.02.2017. 12:31h

Demokratski front Nikšića pozvao je generalnog sekretara Demokratske Crne Gore Borisa Bogdanovića da prestane, kako su naveli, sa promovisanjem "politike sukobljavanja sa čitavom opozicijom.

DF Nikšić označio je Bogdanovića kao glavnog ideologa Demokrata i najuticajniju ličnost u stranci.

Opštinski odbor Demokrata Nikšić juče je optužio funkcionera Demokratskog fronta Predraga Bulatovića da svađa opoziciju.

"Inicijativa za opozicionim objedinjavanjem u Nikšiću predstavlja legitiman stav i izbor našeg koalicionog saveza u ovom gradu zasnovana na jasno izraženim željama građana Nikšića, koji očekuju jedinstven opozicioni nastup. Nijedan član Predsjedništva DF- a, izuzev Strahinje Bulajića koji je naš Nikšićanin, nije bio uključen u dosadašnje pregovore i aktivnosti na objedinjavanju opozicionih snaga. A sve i da jeste, prihvatio bi naš predlog o zajedničkom nastupu. Zato napad Borisa Bogdanovića, preko Demokrata Nikšića, na Predraga Bulatovića doživljavamo kao bježanje od odgovornosti i stvaranje jeftine i politikantske atmosfere etiketiranja svojstvene radu crnogorske tajne službe sa početka 2000-ih", navodi se u reagovanju DF Nikšić.

Dodaju da su kontradiktornosti u posljednjem saopštenju Demokrata "toliko očigledne da sami sebe demantuju".

"Prvo, kako to da im Predrag Bulatović nije smetao dok su Demokrate sa DF-om i ostatkom opozicije formirali vlast u Budvi i Kotoru, i zahvaljujući fleksibilnosti i korektnosti DF-a dobili gradonačelnike u ovim gradovima. Drugo, upravo je ujedinjena opozicija na čelu sa Predragom Bulatovićem 2002. osvojila vlast u deset crnogorskih opština, a zatim bez obzira na ideološke razlike sa tadašnjim LSCG formirala vlast u još četiri opštine. Vjerujemo da je ovo Demokratama veoma dobro poznato, tako da njihova jučerašnja matematika nema dodira sa realnom politikom, ali svakako ima sa potrebom da svakog opozicionog političara koji ima preko 35 godina proglase sumnjivim i nedostojnim njihove saradnje".

Iz DF Nikšić ističu da jučerašnje promovisanje nosioca liste Demokrata u Nikšiću "bez predstavljanja odborničke liste, najbolji je dokaz da u ovoj stranci nikad nisu ni planirali zajednički opozicioni nastup".

"Naprotiv, čim je uslijedio naš iskreni poziv za koalicioni nastup u Nikšiću, oni su brže bolje organizovali pres konferenciju i najavili samostalni nastup. I još nakon svega, Demokrate daju sebi za pravo da nas zato što smo poštovali želje građana Nikšića o koalicionom nastupu, postave u pozu vinkla, koristeći (ne)svjesno termine svojstvene određenim uticajnim lobijima oko DPS-a. S obzirom na očigledno političko neiskustvo, dobronamjerno ih savjetujemo da ne raspiruju svađu među opozicijom napadajući redom sve opozicione političare, jer su građani Nikšića prepoznali ko se istinski zalaže za smjenu DPS-a, a ko kroz promociju nekih novih životnih i političkih usmjerenja, koja nemaju uporište u našem gradu, veoma otvoreno pomaže DPS-u", zaključuje se u reagovanju DF Nikšić.

Bonus video: