Alternativa samostalno na izborima u Nikšiću

"Altarnativa je podržala tu listu bez ikakvih uslova, ali je borba za fotelje i privilegije bila jača. Pokušali smo da objedinimo snage u Nikšiću, ali su nas sabotirali u toj namjeri od samog starta
68 pregleda 15 komentar(a)
Alternativa Nikšić, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativa Nikšić, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 05.02.2017. 09:38h

Najmlađa politička partija "Alternativa" izaći će samostalno na izbore koji se u Nikšiću održavaja 12.marta.

Tako su se pridružili SDP, URA i Demokratama, koji takođe izlaze samostalno, dok će DF, SNP i Demos, nastupiti zajedno.

"Ovu odluku smo donijeli posle propasti pregovora da opozicione snage formiraju zajedničku listu. Altarnativa je podržala tu listu bez ikakvih uslova, ali je borba za fotelje i privilegije bila jača. Pokušali smo da objedinimo snage u Nikšiću, ali su nas sabotirali u toj namjeri od samog starta. Zato smo odlučili da idemo samostalno", poručili su alternativci.

Prosjek godina njihovih kandidata za odbornike je 26, a iz te političke partije poručuju da su njihovi kandidati ljudi koji žele da rade, mijenjaju Nikšić i da se bore za njegovu budućnost.

"Alternativa će se boriti za pokretanje proizvodnje u Nikšiću, nova radna mjesta, veća prava za radnike u trgovini i uslužnim djelatnostima, podizanje prosječne zarade u gradu, bolje medicinske usluge i veću sigurnost na ulicama Nikšića", navodi se u saopštenju za javnost.

Posebnu pažnju, kako ističu, posvetiće kulturi, sa željem da se u gradu pod Trebjesom napravi umjetničku koloniju u kojoj bi slikari, vajari i muzičari imali svoj kutak za stvaranje.

"Da bi ovo uspjeli, nama treba glas od građana i građanki Nikšića. Mi smo godinu, tri mjeseca i šest dana proveli ispred Opštine Nikšić. Protestovali smo po suncu, kiši, snijegu i mrazu... Vjerovali smo u ovaj grad od prvog momenta. Sada želimo da ovaj grad vjeruje u nas", poručili su iz "Alternative".

Bonus video: