DF Nikšić: Bečić nas je neprijatno iznenadio

"Bez obzira na sve, DF sa svojim koalicionim partnerima ima ogromnu podršku Nikšićana, i sigurno idemo putem pobjede. Mi smo spremni da Nikšiću donesemo slobodu i promjene, da stvorimo uslove da grad pod Trebjesom ponovo radi i da ima svjetlu budućnost"
121 pregleda 94 komentar(a)
Demokratski front, Foto: Screenshot yotube
Demokratski front, Foto: Screenshot yotube
Ažurirano: 04.02.2017. 17:28h

Demokratski front Nikšića je saopštio da je "neprijatno" iznenađen reakcijom predsjednika Demokratske Crne Gore, Alekse Bečića na njihov, kako su naveli, krajnje korektan poziv da sarađuju na lokalnim izborima u Nikšiću.

Bečić je ranije danas, komentarišući saopštenje Demokratskog fronta koji su njihovu odluku o samostalnom nastupu na izborima u Nikšiću ocijenili štetnom i sebičnom, rekao da su Demokrate iznenađene tim saopštenjem.

"Bečić kaže da smo imali '"loš dan'" i da upućujemo neke "žaoke", samo zato što smo ljudski saopštili - "smatramo da je Demokratama mjesto zajedno sa nama, u širokoj nikšićkoj koaliciji koja će dovesti do promjena u gradu pod Trebjesom i našim sugrađanima ponuditi perspektivu i izlaz iz očajnog stanja u koje nas je uvukao DPS". Dakle, to se zove poštena ponuda, a nikako "loš dan". Na našu pristojnu i javno odgovornu ponudu da objedinimo svu opoziciju, dobili smo nepristojni predlog o nekom saginjaju u vinklo, što naravno nema nikakve veze sa politikom, a mi bi da naši odnosi sa Demokratama, kao i svim drugim opozicionim strankama, ostanu isključivo na nivou političke ravni", navodi se u saopštenju DF Nikšić.

Kako dodaju Nikšićani su "primili k znanju Bečićevu nespremnost da bude dio široke nikšićke opozicione koalicije".

"I žao nam je što nije shvatio značaj ovih izbora nego ih koristi za uskostranačke interese i ličnu promociju. Demokrate ne žele da sarađuju sa opozicijom, ali je DF, zbog brojnih zahtjeva građana Nikšića pokušao sve kako bi uticali na Demokrate da promijene svoju sebičnu odluku. No, i pored toga što su nekima podjele ispred pobjeda, DF je kao ubjedljivo najorganizovaniji i najjači opozicioni subjekt u Nikšiću imao obavezu i dužnost da pozove kompletnu opoziciju na objedinjavanje, a u predstojećim danima izborne kampanje, i bez učešća Demokrata, dobićemo podršku najvećeg mogućeg broja građana za naš program i ljude koji će ga nositi, i to će presudno uticati na odlazak korumpirane i kriminalne vlasti DPS-a".

Iz DF Nikšić dodaju da je odluka Demokrata legitimna, ali da je "protiv interesa opozicije i suprotna njihovim zalaganjima i stavovima koje su zastupali dok su bili članovi ranijih stranaka"

"Bez obzira na sve, DF sa svojim koalicionim partnerima ima ogromnu podršku Nikšićana, i sigurno idemo putem pobjede. Mi smo spremni da Nikšiću donesemo slobodu i promjene, da stvorimo uslove da grad pod Trebjesom ponovo radi i da ima svjetlu budućnost. DF ima plan za sve građane NK, kako bi se naš grad pokrenuo. Hiljade hrabrih Nikšićana, koji su zajedno sa nama išli u Podgoricu na proteste i u otvorenu borbu sa režimom, neće imati nikakvu dilemu da podrže našu političku grupaciju, koju je režim prepoznao kao najopasniju za njega i čiju ideju promjena nije mogao da zaustavi i spriječi ni suzavcima, pendrecima, hapšenjima, bojnim otrovima, podmetanjima, lažima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: