Koprivica nosilac izborne liste Demokrata u Nikšiću

Koprivica je, govoreći o načinu na koji žele da izgrađuju Nikšić, naveo da Nikšić mora biti grad u kome se otvaraju nova radna mjesta i u kom radna snaga nije jeftina roba
103 pregleda 318 komentar(a)
Demokrate, Momo Koprivica, Foto: Demokrate Crne Gore
Demokrate, Momo Koprivica, Foto: Demokrate Crne Gore
Ažurirano: 04.02.2017. 18:17h

Nosilac liste Demokratske Crne Gore na predstojećim izborima u Nikšiću biće potpredsjednik te partije, Momo Koprivica.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, podsjetio je da je ta partija odlučila da samostalno nastupi na izborima u Nikšiću.

„Suština uspjeha opozicije nije u načinu nastupa, već u međusodnom poštovanju, uvažavanju, dogovoru i potrebi da koordiniramo svoje aktivnosti i sinhronizovamo težimo ostvarivanju zajedničkom cilja, a to je razvlašćivanje Demokratske partije socijalista (DPS) i u nikšićkoj Opštini“, kazao je Bečić na konferenciji za medije.

Bečić je naveo da je izbor Koprivice za nosioca liste Demokrata odgovor na želje,očekivanja i potrebe građana Nikšića.

„Nikšićani traže nove ljude. Mi kao predvodnici smjene generacijaq, možda i po tome jedinstveni na crngoorskoj političkoj sceni, i ovog puta nudimo nešto što je čisto, stručno, kompetentno i neistrošeno, jer to traže Nikšićani“, rekao je Bečić.

On je naveo da se Demokratama vjeruje zato što nude novu generaciju političara i drže datu riječ.

„Vodimo dosljednu, konzistentnu i poštenu politiku. Ne zaziremo od bilo koga i ne zavisimo od bilo kog formalnog ili neformalnog centra moći, unutrašnjeg ili spoljašnjeg finansijera“, saopštio je Bečić.

Govoreći o ponudi Demokrata Nikšićanima, on je naveo da ne mogu da prihvate da lična karta Nikšića danas bude broj zatvorenih fabrika i mladih ljudi koji odlaze iz tog grada.

„Izbor je lak i jednostavan – ili ljudi, ili kriminalci“, poručio je Bečić.

Koprivica je, govoreći o načinu na koji žele da izgrađuju Nikšić, naveo da Nikšić mora biti grad u kome se otvaraju nova radna mjesta i u kom radna snaga nije jeftina roba.

„U viziji Demokrata, Nikšić je privredni centar i pokretač zdrave ekonomije koja će omogućiti blagostanje svim građanima, i treba da bude najveći proizvođač hrane“, saopštio je Koprivica.

Prema njegovim riječima, Demokrate nude sveobuhvatan program reformi na pravnom, institucionalnom i ekonomskom planu.

“Naši fundamentalni ciljevi su uvođenje reda u lokalnu upravu i podizanje sistema efikasnog upravljanja javnim resursima”, rekao je Koprivica.

Kako je kazao, odluka da ni u kakvim kombinacijama i varijntama neće sa DPS-om trajnog je karaktera.

Koprivica je pozvao sve političke subjekte na saradnju i nenapadanje, jer je, kako je naveo, Nikšiću i Crnoj Gori potrebna smjena DPS-a.

Bečić je, komentarišući saopštenje Demokratskog fronta koji su njihovu odluku o samostalnom nastupu na izborima u Nikšiću ocijenili štetnom i sebičnom, rekao da su iznenađeni tim saopštenjem.

„Hajde da vjerujemo da je u pitanju loš dan. U svakom poslu, pa i u politici, svak ima pravo na loš dan, ali ako to bude neka praksa, odgovor će, kao i uvijek, pravovremeno, blagovremeno i precizno uslijediti“, saopštio je Bečič.

Bonus video: