Marković danas u Vojvodini

Marković je, u petak na na konferenciji za medije, nakon sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, zahvalio Vučiću i njegovoj Vladi za sve što su uradili da srpsko-crnogorski odnosi budu na nivou na kojem su
9 komentar(a)
Duško Marković, posjeta Srbiji, Rasim Ljajić, Foto: Vlada Crne Gore
Duško Marković, posjeta Srbiji, Rasim Ljajić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.02.2017. 10:19h

Crnogorski premijer Duško Marković boraviće danas u posjeti Vojvodini gdje će se sastati sa crnogorskom dijasporom, predsjednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Premijer će, kako je najavljeno iz Vlade, tokom drugog dana posjete Srbiji, u Lovćencu uručiti knjige Biblioteci Crnogorskog kulturnog centra.

Marković će posjetu nastaviti obilaskom Generalnog konzulata Crne Gore u Sremskim Karlovcima, gdje će se sastati sa predsjednicima opština Vrbas, Mali Iđoš i Kula, u kojima živi najveći broj crnogorskih iseljenika.

Premijer će se sastati sa predstavnicima Nacionalnog vijeća Crnogoraca, Crnogorske partije i članovima Savjeta za saradnju sa iseljenicima, čime će završiti svoju prvu zvaničnu posjetu Srbiji od preuzimanja dužnosti.

Marković je, u petak na na konferenciji za medije, nakon sastanka sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, zahvalio Vučiću i njegovoj Vladi za sve što su uradili da srpsko-crnogorski odnosi budu na nivou na kojem su.

„U ovom trenutku su međudržavni bilateralni odnosi Srbije i Crne Gore najbolji, ne u posljednjih deset godina od obnove crnogorske nezavisnosti, nego u posljednjih 20 godina“, naglasio je Marković.

Vučić je poručio da Srbija ne doživljava kao prijetnju odluku Crne Gore da postane članica NATO-a, dodajući da ta država želi da sačuva svoju vojnu neutralnost.

Bonus video: