Demokrate: Pobjeda opozicije u Nikšiću ne zavisi od modela nastupa već od nenapadanja

"Nakon Budve i Kotora u kojima je opozicija nastupila u četiri, odnosno pet kolona, i nakon sjajnih pobjeda koje je opozicija izvojevala u tim opštinama, a bila je na više različitih lista, samo čelnici DF-a znaju šta im je trebalo ovo otvaranje paljbe po nama", navodi se u saopštenju
75 pregleda 39 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.02.2017. 17:14h

Iako smo u posljednje vrijeme bili u prilici da određene poteze DF-a veoma jasno protumačimo kao najavu napada na Demokrate u susret izborima u Nikšiću, mislili smo da se, zbog određenih izjava kojima su pokazivali kako su svjesni koliko je međusobna saradnja u opoziciji neophodna, neće odlučiti na takvo nešto, saopštile su Demorkate.

"Ipak, posljednje saopštenje DF-a kojim su našu odluku ocijenili kao štetnu i sebičnu, ništa je drugo nego prikrivena žaoka upućena ka najperspektivnijem političkom subjektu u Crnoj Gori, a sve pod plaštom dušebrižništva. Iako smo sigurni, kako se i DF do sada više puta uvjerio i kako je veoma svjestan, da pobjeda opozicije ne zavisi od modela nastupa na izborima, već od međusobne saradnje i nenapadanja, ovaj posljednji, nazovimo ispad, nikšićkog Fronta nije ništa drugo već potvrda starog iskustva", navodi se u soapštenju Demokrate.

Demokratski front danas je pozvao Demokratsku Crnu Goru da preispita svoju odluku o samostalnom izlasku na lokalne izbore u Nikšiću.

"Nakon Budve i Kotora u kojima je opozicija nastupila u četiri, odnosno pet kolona, i nakon sjajnih pobjeda koje je opozicija izvojevala u tim opštinama, a bila je na više različitih lista, samo čelnici DF-a znaju šta im je trebalo ovo otvaranje paljbe po nama. Oni znaju, a mi slutimo, i nadamo se da se varamo. Zbog opozicionog birača, ma gdje se on nalazio i ma koga glasao. Jedino što je štetno, poštovana gospodo iz DF-a i poštovane kolege, jesu vaši, sada već providni napadi na jedan po jedan politički subjekt u opoziciji, kojima vrlo često, iz samo vama znanih razloga i nezasluženo, lijepite etikete saradnje sa Milom i DPS-om, a kad taj subjekt dovedete skoro do nestajanja sa političke scene, onda vam je nabolji i onda se baš sa njim odlučujete na predizborne koalicije. Da ponovimo, ostavite se napada na nas, jer sigurno nijednom, a ma baš nijednom vam nećemo ostati dužni. Još jednom pozivamo da se vratite u vinklo i da opozicionu saradnju i međusobnu koordinaciju u susret veoma važnim izborima ne dovodite u pitanje ishitrenim potezima i ničim izazvanim strelicama ka Demokratama", kazale su Demokrate.

Bonus video: