URA: Fotelje važnije od zdravlja građana Pljevalja

Pajević ukazuje na činjenicu da bi Pljevlja, sa svojim prirodnim bogatstvima i potencijalom, mogla biti jedna od bogatijih crnogorskih opština, ali da je politika DPS-a, građane te opštine dovela “na rub siromaštva i biološkog opstanka”
1 komentar(a)
URA
URA
Ažurirano: 03.02.2017. 14:56h

Građanima Pljevalja je poznato da podgorički oligarsi, na čelne pozicije u našoj opštini, postavljaju kadrove koji će bespogovorno i slijepo ispunjavati njihove naredbe, iako je to gotovo uvijek u suprotnosti sa životnim interesima velike većine pljevaljskih građana, istakao je funkcioner opštinskog odbora pokreta URA Kemal Pajević.

“Ipak, niko nije očekivao da će, zbog te poslušnosti, predsjednik Opštine Pljevlja drsko i neobjašnjivo pokušati da umanji preporuke nadležnih državnih ograna, Agencije za zaštitu životne sredine i Instituta za javno zdravlje, koji su konstatovali stanje neposredne opasnosti po zdravlje ljudi, izazvano enormnim zagađenjem vazduha, ali i uputili set korisnih preporuka, za ugrožene građane”, naveo je Pajević.

On ističe da je građanima potpuno jasno da je jedini cilj čelnika DPS-a i njihovih političkih satelita, BS-a i SD-a, da zaštite sopstvene fotelje i interese svojih podgoričkih mentora, čak i po cijenu zdravlja sopstvenih građana.

“Pljevlja godinama predstavljaju najprofitabilniju koloniju vladajućih političkih elita, koji izvlače ogromni kapital, a za sobom ostavljaju brda otrovnog pepela, šljake, jalovišta iz rudarskih kopova, zatrovan vazduh i vodu. Ni predsjednik Opštine se više ne sjeća svojih pompeznih i neutemeljenih obećanja, o izgradnji proizvodnih pogona i prioritetnom rješavanju nezaposlenosti, dok se masovna iseljavanja ljudi iz našeg grada nastavljaju pojačanom dinamikom”, zaključio je Pajević.

Pajević ukazuje na činjenicu da bi Pljevlja, sa svojim prirodnim bogatstvima i potencijalom, mogla biti jedna od bogatijih crnogorskih opština, ali da je politika DPS-a, građane te opštine dovela “na rub siromaštva i biološkog opstanka”.

“Predsjednik Opštine je nesposoban da omogući implementaciju Zakona, donešenog još u avgustu prošle godine, koji opštinama omogućava naplatu ekološke takse, jer očito mnogo više vodi računa o krupnom kapitalu domaćih i stranih tajkuna, koji u našoj opštini ubiraju ogroman profit. Umjesto prazne priče o učincima briketa i peleta, kojih nema u toplifikaciji grada, pošteno bi bilo da građanima saopšti da se ti poslovi mogu realizovati tek za desetak godina, ali i da preuzme čitav niz mjera koji bi, do tada, zaštitili ugroženo zdravlje građana Pljevalja”, naveo je Pajević.

On je podsjetio na izuzetno nisku podršku koju su, na prethodnim parlamentarnim izborima, građani Pljevalja ukazali vladajućim partijama, “kao najbolji pokazatelj sposobnosti tih partija, da suštinski rješavaju nagomilane probleme sa kojima se ta opština susrijeće”.

Bonus video: