Mustafić bio na Molitvenom doručku: Važno da se prekine bojkot Parlamenta

Mustafić je razgovarao i sa kongresmenom Robertom Aderholtom, koji je jedan glavnih od organizatora Molitvenog doručka
20 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka
Suljo Mustafić, Foto: Bošnjačka stranka
Ažurirano: 03.02.2017. 12:54h

Politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić je na poziv članova Kongresa SAD, u Vašingotonu prisustvovao 65. Nacionalnom molitvenom doručku, čiji je domaćin i glavni govornik bio američki predsjednik Donald Tramp.

Tokom manifestacije koja je okupila preko tri hiljade zvanica, predstavnika više od 130 država iz čitavog svijeta, Mustafić je imao susrete sa zvaničnicima i parlamentarcima više država- Austrije, Njemačke, Srbije, Bugarske, Makedonije, Kosova i Albanije.

Mustafić je razgovarao i sa kongresmenom Robertom Aderholtom, koji je jedan glavnih od organizatora Molitvenog doručka.

Kako navode iz partije, potencirana je puna otvorenost i posvećenost jačanju saradnje Crne Gore sa SAD, u svim oblastima.

"Iskazan je pozitivan odnos prema dostignutom stepenu integracija i puna podrška daljim reformama i demokratizaciji. Postoji jasna većina u Skupštini koja podržava atlanske integracije , u kojoj su predstavnici vlasti ,kao i neke partije iz opozicije, te je stoga prirodno da se, nakon završenih ratifikacija u parlamentima država članica, odluka o pristupanju NATO donese u Skupštini", kazao je Mustafić

Mustafić je ukazao i da je važno da se, prekine bojkot Parlamenta i kroz dijalog vlasti i opozcije u Skupštini, učestvuje u donošenju odluka.

Bonus video: