Darmanović sa Hlavsovom: Saradnja CG i Češke dobija na kvalitetu

Sagovornici su konstatovali da bi dobre bilateralne odnose u narednom periodu trebalo osnažiti intenzivnijom ekonomskom saradnjom
1 komentar(a)
Ivana Hlavsova, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ivana Hlavsova, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 03.02.2017. 07:48h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je Ivanu Hlavsovu, ambasadorku Češke Republike u Crnoj Gori, sa sjedištem u Beogradu.

Ambasador Hlavsova je prenijela izvinjenje zbog otkazivanja posjete ministra vanjskih poslova Češke Republike Lubomira Zaoraleka usljed objektivnih okolnosti i iskazala uvjerenje da će planirana posjeta biti realizovana u što skorijem periodu.

Ocijenila je da saradnja dvije države dobija na kvalitetu i dinamici na svim nivoima i u brojnim resorima. Ona je poručila da podrška Češke u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore neće izostati ni u narednim fazama ovih procesa.

"Darmanović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Hlavsovoj, izrazivši nadu da će odlične veze Crne Gore i Češke biti dodatno ojačane u narednom periodu. Zahvalio je na posvećenosti Češke, kroz političku i ekspertsku pomoć, našim integracionim procesima", navode iz Ministarstva.

Sagovornici su konstatovali da bi dobre bilateralne odnose u narednom periodu trebalo osnažiti intenzivnijom ekonomskom saradnjom.

Bonus video: