"OBEZBJEDITI I JAKE DEMOKRATSKE INSTITUCIJE"

Stoltenberg: Jačamo obavještajne službe u CG zbog pojačanog uticaja Rusije

"To pažljivo pratimo i radimo s našim partnerima da ojačamo njihove obavještajne kapacitete. Radimo na tome sa ostalim saveznicima u regionu, uključujući Crnu Goru koja će uskoro postati punopravna članica NATO, da ojačamo njene odbrambene institucije, ali i obaveštajne službe"
65 pregleda 48 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Foto: Reuters
Jens Stoltenberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.02.2019. 02:23h

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je izjavio da ta vojna alijansa prati izveštaje o pojačanom uticaju Rusije na Zapadnom Balkanu, posebno u Crnoj Gori i Srbiji pred prošlogodišnje parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

"To pažljivo pratimo i radimo s našim partnerima da ojačamo njihove obavještajne kapacitete. Radimo na tome sa ostalim saveznicima u regionu, uključujući Crnu Goru koja će uskoro postati punopravna članica NATO, da ojačamo njene odbrambene institucije, ali i obaveštajne službe", istakao je Stoltenberg.

Najbolji način da se pojača otpornost na bilo koju vrstu spoljnog uticaja i intervencije je, dodao je, jeste da se obezbjede jake demokratske institucije u zemljama Zapadnog Balkana, da se te institucije modernizuju, da postoji vladavina prava i borba protiv korupcije.

Generalni sekretar NATO se nalati u posjeti BiH.