Muhović: Husović se nije izvinio zbog mojih izjava jer su one zvanična politika stranke

"Kako graditi multietničku Crnu Goru ako neko hoće Njegoševske ideje, danas i ovdje", kazao je Muhović, a prenosi Radio Petnjica
103 pregleda 320 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Adnan Muhović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.02.2017. 18:39h

Adnan Muhović, predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Petnjica i predsjednik Skupštine opštine (SO) Petnjica tvrdi da se predsjednik BS Rafet Husović nije izvinio zbog njegovih izjava u medijima, te da je pogrešno interpretiran.

"Predsjednik se nije izvinio zbog mojih izjava, jer one predstavljaju zvaničnu politiku stranke. Htio je da kaže da svi trebaju dati svoj doprinos ka jačanju multietničkog sklada, te da se izvinjava onima koji se osjećaju povrijeđenim iz neznanja. Jer dobar dio građana Crne Gore pravoslavne vjeroispovijesti iz neznanja i nepoznavanja istorije Bošnjaka ne prihvata činjenicu da mi ne prihvatamo Njegoša za svoga, jer naš i nije. Kako graditi multietničku Crnu Goru ako neko hoće Njegoševske ideje, danas i ovdje", kazao je Muhović, a prenosi Radio Petnjica.

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović izvinio se građanima Crne Gore zbog izjava koje je prethodnih dana davao visoki funkcioner te stranke Adnan Muhović.

Muhović je u razgovoru za TV Vijesti kazao da su Crnogorci mala nacija i da ih ima manje od Bošnjaka u tuzlanskom kantonu. On je ponovio da je Petar II Petrović Njegoš bio genocidni pjesnik.

Bonus video: