Mandić i Knežević: Lažnim državnim udarom komandovala stara američka administracija

"Mandić i Knežević su Meškovu rekli da je lažni državni udar na dan izbora u Crnoj Gori je jedna smiješna instalacija, namještaljka u režiji režima od koje je jedino koristi imao DPS"
59 pregleda 18 komentar(a)
Andrija Mandić, Milan Knežević, Aleksej Meškov, Foto: Demokratski front
Andrija Mandić, Milan Knežević, Aleksej Meškov, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 01.02.2017. 14:51h

Opozicija neće vratiti u parlament dok se ne razriješi pitanje lažnog državnog udara za koji postoje dokazi da je organizovan od strane crnogorskog režima i bezbjednosnih struktura koje su bile pod komandom stare američke administracije, koja je imala potrebu da brani vlastitu agenturu oličenu u vlasti DPS-a, istakli su danas lideri DF-a, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Njih je danas kako je saopšteno iz Demokratskog fronta (DF) u Moskvi primio zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije, Aleksej Jurjevič Meškov.

"Mandić i Knežević su Meškovu rekli da je lažni državni udar na dan izbora u Crnoj Gori je jedna smiješna instalacija, namještaljka u režiji režima od koje je jedino koristi imao DPS. Oni su zamjenika šefa ruske diplomatije upoznali sa namjerom DF-a da organizuje narodni alternativni referendum po pitanju učlanjenja Crne Gore u NATO, kako bi se izbjegla mogućnost falsifikovanja narodne volje donošenjem takve odluke u skupštini", navodi se u saopštenju DF-a.

U saopštenju se dodaje da su Mandić i Knežević saopštili da je DF politička organizacija u kojoj NOVA i DNP imaju zaključene ugovore o najtješnjoj partijskoj saradnji sa Jedinstvenom Rusijom i zalažu se za uspostavljanje najbližih odnosa sa najvećom državom na planeti, a prvi korak u toj saradnji bi bio ukidanje sankcija Rusiji, dok je Pokret za promjene punopravni član Međunarodne demokratske unije, koji ima vrlo dobru saradnju sa Republikanskom strankom SAD, što u vremenu novih odnosa između SAD i Rusije, i predsjednika Putina i predsjednika Trampa, predstavlja dobru osnovu da kao politički savez radimo u korist svih građana Crne Gore.

"Zajednički je konstatovano da plan B4, o objedinjavanju vojno neutralnih država u regionu, može predstavljati dobru osnovu za budućnost naroda koji žive na ovom politički trusnom području", piše u saopštenju DF.

Meškov je kazao da se Rusija vratila na Balkan, i da taj povratak nikome nije prijetnja i nije uperen protiv bilo koga, nego da bi ponovo bila sa svojim tradicionalnim istorijskim saveznicima.

"Zašto bi mi radili sa onima koji su protiv nas. Mi želimo da budemo zajedno sa onima koji su naši prijatelji, a to ste vi. Ne plašimo se nikakve kritike, i nastavićemo da radimo zajedno'', poručio je Meškov.

Mandić i Knežević su prilikom susreta, takođe iskazali zahvalnost Meškovu na pomoći Ministarstva spoljnih poslova Rusije u povezivanju predstavnika sjevernih crnogorskih opština sa Republikom Čečenijom, potencirajući značaj daljeg unaprjeđenja međunacionalnih i međuvjerskih odnosa u Crnoj Gori.

Bonus video: