APELOVAO NA ČLANSTVO DA SE SUZDRŽE OD KOMENTARA

Husović se izvinio građanima Crne Gore zbog izjava Muhovića

"Ukoliko se pitanje izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima opet nađe na dnevnom redu i u skupštinskoj proceduri, tada ćemo saopštiti jasan stav, do tada se Bošnjačka stranka na ovu temu neće oglašavati"
203 pregleda 443 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Rafet Husović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.02.2017. 11:29h

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović izvinio se građanima Crne Gore zbog izjava koje je prethodnih dana davao visoki funkcioner te stranke Adnan Muhović.

"Vjerovatno je da su određeni članovi Bošnjačke stranke svojim izjavama i djelovanjem povrijedili osjećanja građana ili doprinijeli podizanju tenzija, te se zbog toga, kao predsjednik Bošnjačke stranke, izvinjavam građanima Crne Gore. Takođe, upućujem apel svim članovima Bošnjačke stranke da se suzdrže od takvih komentara koji mogu doprinijeti narušavanju građanskog karaktera Crne Gore i devalviranju mulinacionalnog i multivjerskog sklada. Iako je u poslednje vrijeme bilo dosta neopravdanih napada na Bošnjačku stranku i na njeno rukovodstvo, mi na te uvrede i ponižavanja nećemo odgovarati", naveo je Husović.

Muhović je u razgovoru za TV Vijesti kazao da su Crnogorci mala nacija i da ih ima manje od Bošnjaka u tuzlanskom kantonu. On je ponovio da je Petar Petrović Njegoš bio genocidni pjesnik.

Husović je saopštio da su glavni prioriteti Bošnjačke stranke od njenog osnivanja, građanska, multinacionalna i multivjerska Crna Gore.

Naveo je i da BS čvrsto stoji na kursu "koji našu zemlju vidi kao članicu EU i NATO saveza, te se takva politika naše stranke neće mijenjati".

"Podsjećam javnost da je Bošnjačka stranka i prije i nakon parlamentarnih izbora održanih oktobra prošle godine bila tema ili meta određenih političko-interesnih grupacija. Ta koordinirana aktivnost koja ne prestaje, a kojoj je glavni cilj da umanji uticaj i ugled Bošnjačke stranke, sprovodi se kako od subjekata u Crnoj Gori, tako i od grupacija van granica naše države. Bošnjačka stranka nikada nije trgovala, kako se to želi predstaviti u javnosti. Da su nam namjere bile takve i da smo brinuli samo o funkcijama prihvatili bi ponudu opozicije, od koje nam je nuđeno mnogo više funkcija. Tada bi smo kao stanka dobili, ali bi izgubila Crna Gora", naveo je Husović.

Istakao je da za Bošnjačkoj stranku nema alternative kada je u pitanju građanska i evropska Crna Gora, članica NATO saveza. 

"Zaključiću osvrtom na aktulenu temu vezano za proglašenje Dana kulture, koja je bez ikakvog razloga ispolitizovana. Ukoliko se pitanje izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima opet nađe na dnevnom redu i u skupštinskoj proceduri, tada ćemo saopštiti jasan stav, do tada se Bošnjačka stranka na ovu temu neće oglašavati", zaključio je Husović.

Preporučujemo za Vas