Muhović: Crnogorsko-dukljanski nacionalista Ranko Krivokapić bi da asimilira Bošnjake u Crnogorce

"Smeta mu što Bošnjaci misle svojom, a ne njegovom prepoznatljivom po frizuri glavom", kazao je između ostalog Muhović
72 pregleda 180 komentar(a)
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Adnan Muhović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 31.01.2017. 19:49h

Pojedinim političarima u Crnoj Gori smeta kada politički predstavnici Bošnjaka progovore iz vizure svog naroda, saopštio je danas Adnan Muhović, predsjednik Skupštine opštine Petnjica i funkcioner vladajuće Bošnjačke stranke.

On je reagovao na izjavu predsjednika SDP, Ranka Krivokapića. Lider SDP-a je za Televiziju "Vijesti" rekao da ga "vrijeđa što su DPS i Bošnjačka stranka, poslije svega na pijacu iznijeli svoje bestidne trgovine i Njegoša".

"Tako i ne čudi što se prvi oglasio ostrašćeni crnogorsko-dukljanski nacionalista Ranko Krivokapić, najveća neznalica i politicki gubitnik u državi. Smeta mu što Bošnjaci misle svojom, a ne njegovom prepoznatljivom po frizuri glavom. Htio bi da Bošnjake asimilira u Crnogorce, a zar i Njegoš nije rekao "manji potok u veći uvire"?! Po njemu i njegovoj partiji, Bošnjaci su samo oni koji su u SDP-u, mada ih u toj ateističkoj partiji gotovo više i nema. Vjerovatno je nervozan zbog debakla SDP-a u Petnjici na parlamentarnim izborima, gdje je njegova partija pala sa 1.100 na 240 glasova", kazao je Muhović za "Vijesti".

On je dodao da Krivokapiću ipak nije stalo toliko do Petnjice, koliko mu je žao što nije u vlasti.

"Odnosno što nije na glasovima Bošnjaka ovjerio još jedan mandat u vlasti. Ali, mudri i ponosni Bošnjaci neće da ih predstavljaju "rankovci" preko njihovih glasova i leđa, da oni glasaju, a Ranko za ministre postavlja Crnogorce. Gospodine Krivokapiću, vrijeme je početak i svršetak svega, a vaše vrijeme je isteklo. Pozivam preostale Bošnjake iz Stranke Demokratske Prošlosti (SDP) da pređu u Bošnjačku stranku, da preuzmemo svoju sudbinu u svoje ruke i da pravimo bolju i jaču Crnu Goru. A što se tiče predstavnika vaše partije iz Nikšića, o tom političkom anonimusu neću trošiti vrijeme, sve će mu kazati Nikšićani na lokalnim izborima", rekao je Muhović.

Predsjednik SO Petnjica je kazao i da su Bošnjaci gotovo plebiscitarno glasali za samostalnu Crnu Goru.

"Ali je tadašnji predsjednik Skupštine (Ranko Krivokapić) čestitao vraćanje statusa državnosti riječima "Srećna vam država Crnogorci". Takođe pozivam funkcionere Bosnjake iz tzv. građanskih partija da se ograde od svojih lidera i nekih "omladinaca" koji su počeli da se bave politikom i javno kazu podržavaju li da Njegošev dan rođenja bude državni praznik u Crnoj Gori", zaključio je Muhović.

Bonus video: