SDP: Muhović će prećutati zločine ako mu kupite službeno vozilo

"Ljudima koji su od literature do sada pročitali samo prospekt za Daciu Logan, koji im se takođe nije svidio, ne smije se dozvoliti da govore i ume cijelog naroda"
141 pregleda 36 komentar(a)
Željko Nikolić, Foto: SDP
Željko Nikolić, Foto: SDP
Ažurirano: 31.01.2017. 12:24h

Član predsjedništva SDP-a Željko Nikolić, osudio je posljednji istup funkcionera Bošnjačke stranke Adnana Muhovića.

Muhović je na TV Vijesti kazao da su Crnogorci mala nacija i da ih ima manje od Bošnjaka u tuzlanskom kantonu. On je ponovio da je Petar Petrović Njegoš bio genocidni pjesnik.

"Nijesu Bošnjaci nepismeni da ne znaju ko je bio Njegoš i šta je “Gorski vijenac" i šta on znači", kazao je Muhović, dok je na konstataciju novinara da je Njegoš smatrao pobratimom Husein bega Gradaševića koji je dizao ustanak protiv Turaka, Muhović je kazao da je takva saradnja bila normalna.

"Da vam kažem, Crnogorci su mala nacija... Bošnjaka ima više u tuzlanskom kantonu nego Crnogoraca u čitavom svijetu. Dakle morao je da sarađuje sa kapetanom Gradaševićem", kazao je Muhović.

Nikolić ističe da sa "ljudima koji su od literature do sada pročitali samo prospekt za Daciu Logan, koji im se takođe nije svidio, ne smije se dozvoliti da govore i ume cijelog naroda".

"Adnana Muhovića ima u svakoj partiji i svakoj državi. Ali takvi su najčešće na periferiji društva i ne dozvoljava im se da govore u ime kolektiviteta. Šta će reći u svoje ime, ionako nije važno. Ipak "Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”", naveo je Nikolić.

Ističe da uvrede i prije svega "gluposti" koje saopštava prolaze bez odgovora, jer se "opravdano smatra besmisleno polemisati sa njim".

"Ipak, duže vrijeme niti njegova partija, niti DPS čijom podrškom je funkcioner, ne ograđuju se od njegovih istupa. Da je u pitanju samo šteta koju pravi Bošnjačkoj stranci, ne bi zavrjeđivalo odgovor. Ali on prije svega pravi štetu narodu za čijeg se prestavnika nameće. Uvredama na račun Crnogoraca, pokušava poremetiti odnose koji su nas sve zajedno čuvali kada su u komšiluku ratovali. Kada su Muhovićevi partneri iz DPS-a protjerivali i ubijali Muhovićeve sunarodnike… Ali to njima nije važno. DPS će oćutati sve uvrede na račun države i naroda ukoliko im zauzvrat oćutite lopovluk, a Muhović će zaboraviti zločine ukoliko mu kupite službeno vozilo "za predsjednika". "Fukara koja se obogatila" odćutaće uvrede "budala", još jednom pokazujući da im ništa osim novca nije važno", naveo je Nikolić.

Dodaje da sve govorim zbog Bošnjaka "koji ne žele da se u njihovo ime Crnogorci vrijeđaju i nazivaju "malim narodom".

"Zbog onih - orgomne većine Bošnjaka koji su u teškim vremenima bili privrženi Crnoj Gori i više nego ona njima. Jer u svakom narodu ima Adnana Muhovića, ali je obaveza svih da ne dozvolimo da se međusobno razigravaju. Ljudi čija je jedina vrijednost to što pripadaju nekoj naciji druge vrijednosti nemaju i to im treba jasno i javno saopštiti", zaključio je Nikolić.

Bonus video: