DPS Nikšić: Napadanjem vladajuće koalicije, opozicija prikriva svoju nemoć

Demokrate, kako kažu iz DPS-a, „misterioznim“ vaganjem sa kim će i kako će dižu sebi cijenu i tvrde pazar, pozivajući na postizborne saveze i koalicije
12 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.01.2017. 16:59h

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić saopštili su da je opozicija, u nemoći da zajednički nastupi na lokalnim izborima u gradu pod Trebjesom, počela pojedinačno da napada vladajuću partiju ne bi li „dizanjem medijske prašine prikrili svoju nemoć da se dogovore oko elementarnih stvari”. Pošto, kako se navodi u saopštenju za javnost OO DPS-a, je “neracionalno trošiti dragocjeno vrijeme na svakog od njih pojedinačno” , oni će im odgovariti kolektivno, da ih makar oni spoje, kada sami za to nijesu sposobni.

“SNP, partija u nestajanju koja nije sposobna ni da riješi unutarstranačke probleme, a ne da vodi čitav jedan grad, pokušava da formira novu koaliciju ‘Ključ’, zahvaljujući kojoj su za parlamentarne izbore uništili čitave tri partije, a svoju najviše. Izgleda da je upravo SNP prava mjera opozicije u Nikšiću. Zajedno sa njima je minorni Demos, koji u samostalnom nastupu ne bi mogao ni da se primakne cenzusu, pa uporno traži način da se ugura u kakvu-takvu koaliciju, ne bi li pokupio neke mrvice sa stola svojih bivših saboraca iz militantnog Demokratskog fronta”, stoji u saopštenju za javnost.

Demokrate, kako kažu iz DPS-a, „misterioznim“ vaganjem sa kim će i kako će dižu sebi cijenu i tvrde pazar, pozivajući na postizborne saveze i koalicije.

“Očigledno je Aleksi Bečiću malo funkcija u Budvi i Kotoru za uhljebljenje porodičnih kadrova, pa pokušava da se što bolje pozicionira za Nikšić, ne bi li otvorio još koje mjesto za svoje ljude. Znaju odlično da u Nikšiću nemaju što da traže. Tu je i nikšićka „Alternativa“, koju zaista niko ne želi u svom okrilju. Isto kao što je Nebojša Medojević 2008. godine ponavljao da se „KAP gasi u ponedjeljak“, a on radi punom parom skoro deset godina kasnije, tako i Pejak sa ekipom ‘ima informacije da će kasniti plate u prosvjeti’. Očigledno da je jedina alternativa ovoj dvojici univerzalnih eksperata - zdrava logika”, poručuju iz nikšićkog DPS-a.Zaključuju da su se pozabavili nekom detaljnijom analizom njihovog djelovanja, ne bi morali ni da predaju liste, ni zajedničke, ni pojedinačne.

Bonus video: