Stanišić: Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna

Upitan da li će zakazati sjednicu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o bezbjednosnoj situaciji u državi, Stanišić je rekao da treba sačekati da mjere i radnje koje preduzimaju nadležni državni organi daju očekivane rezultate kada je borba sa organizovanim kriminalnom u pitanju
90 pregleda 6 komentar(a)
Obrad Stanišić, Foto: Boris Pejović
Obrad Stanišić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2017. 12:05h

Bezbjednosna situacija u Crnoj Gori je stabilna, ali je neophodno intezivirati saradnju i koordinaciju između nadležnih državnih organa, a posebno sa tužilaštvom, ocijenio je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, Obrad Stanišić.

Kako je ocijenio, bezbjednosna situaciju u Crnoj Gori je stabilna, iako poslednja dešavanja sa pravom izazivaju strah i uznemirenje u crnogorskoj javnosti.

“Sve to nadležne institucije u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala mora dodatno da upozori i angažuje kako bi ta borba bila efikasnija i organizovanom kriminalu i kriminalcima se jasno stavilo do znanja da je država Crna Gora odlučna i dovoljno jaka da im se suprostavi i privede ih pravdi”, rekao je Stanišić agenciji MINA.

Upitan da li će zakazati sjednicu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o bezbjednosnoj situaciji u državi, Stanišić je rekao da treba sačekati da mjere i radnje koje preduzimaju nadležni državni organi daju očekivane rezultate kada je borba sa organizovanim kriminalnom u pitanju.

“Svakako, u nekom doglednom vremenu Odbor će organizovati sjednicu, u vidu kontrolnog ili konsultativnog saslušanja, kako bi nas predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i tužilaštva upoznali sa bezbjednosnom situcijom u zemlji”, kazao je Stanišić.

On je rekao da je neophodno nastaviti, a ponegdje i dodatno pojačati mere i aktivnosti koje preduzima Uprava policije i MUP kako bi bezbjednost u državi dostigla potreban nivo.

“Neophodno je intezivirati saradnju i koordinaciju između nadležnih organa, a posebno sa tužilaštvom i vjerujem da rezulatati neće izostati”, poručio je Stanišić.

Prema njegovim riječima, smjene u menadžmentu Uprave policije, odnosno u pojednimim organizacionim jedinicama, samo su logičan slijed stvari, odnosno realizacija svega što je dogovoreno na nedavno održanoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Stanišić je poručio da podržava pojačanu policijsku kontrolu Uprave policije, jer njihove svakodnevne aktivnosti daju rezultate.

Bonus video: