Izbor: Negativne kvalifikacije koje je Gojković iznio na račun vlasti odnose se na DPS

Nikola Gojković je na pres konferenciji održanoj prije četiri dana obavijestio javnost da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine Herceg Novi, nakon što je Upravni sud Crne Gore konstatovao da je njegova smjena, prije godinu i po, bila nezakonita
108 pregleda 1 komentar(a)
Odbornički klub Izbor, Foto: Slavica Kosić
Odbornički klub Izbor, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.01.2017. 15:36h

Odbornički klub "Izbor Dušan Radović Krušo" u današnjem saopštenju navodi da se sve negativne kvalifikacije koje je Nikola Gojković iznio na račun vlasti u Herceg Novom, odnose na DPS jer je Izbor krajem prošle godine izašao iz te vlasti.

Nikola Gojković je na pres konferenciji održanoj prije četiri dana obavijestio javnost da je podnio ostavku na mjesto predsjednika Opštine Herceg Novi, nakon što je Upravni sud Crne Gore konstatovao da je njegova smjena, prije godinu i po, bila nezakonita.

“Nikola Gojković sebe predstavlja kao žrtvu grupe koja je, pored njegovog razrješenja, postavljala odane ljude na radna mjesta u lokalnim organima, za koje vjeruje da ne bi bili dobri saradnici”, navodi se u današnjem saopštenju Izbora.

“S obzirom da su za razrješenje Nikole Gojkovića glasali odbornici Demokratske partije socijalista i IZBOR-a, a da građanska lista IZBOR više ne vrši vlast, proizilazi da se ova kvalifikacija odnosi isključivo na Demokratsku partiju socijalista”, ističe se u saopštenju.

U izboru navode da je Gojković primao dvogodišnju naknadu u visini predsjedničke plate i pored ostavki na mjesto predsjednika .

Komentarišući odbijanje Građevinskog saveza, čiji je Gojković lider, da potpiše inicijativu za skraćenje odborničkih mandata koju je pokrenuo Izbor, u saopštenju se tvrdi da se “Građanskom savezu se ne skraćuje mandat trenutnog lokalnog parlamenta, već im na putu do koalicije sa DPS-om stoji tehnički faktor – peti odbornik”.

“Građanski savez bi, opet svjestan da ne može da pruži gradu što zaslužuje, itekako ostao u odborničkim klupama, što je i bila njegova misija prethodne dvije godine.

Izjava da će sačekati da vide kako će se opozicija izjasniti o skraćenju mandata, upravo potvrđuje nedostatak političkih stavova i nedostatak vizije upravljanja gradom, kao i najobičnije kalkulantstvo i neprincipijelnost .Građanski savez nije sposoban da procijeni političku realnost u Herceg Novom, i da sam nema niti jedan programski uslov za koaliciju sa bilo kojim političkim subjektom.”, zaključuje se u saopštenju odborničkog kluva Izbor –Dušan Radović Krušo.

Bonus video: