Stanić: Marković, premijer Vlade državnog udara pokazuje koliko su iskreni njegovi pozivi na dijalog

"Bojkot parlamenta od strane SDP-a, ali i drugih partija od kojih su neke za pristupanje NATO savezu, a neke protiv, je posljedica dešavanja na dan izbora i navodnog državnog udara"
57 pregleda 2 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP
Ažurirano: 27.01.2017. 11:58h

Jučerašnja izjava premijera Vlade državnog udara da je bojkot parlamenta od strane opozicije dio osujećivanja crnogorskog pristupa NATO savezu, pored toga što je gruba neistina pokazuje i koliko su iskreni pozivi Markovića na dijalog, saopštio je danas Mirko Stanić, portparol Socijaldemokratske partije (SDP).

Premijer Crne Gore Duško Marković juče je na pres konferenciji sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom kazao da je bojkot parlamenta od strane opozicije "dio nastavka planova destabilizacije Crne Gore u političkom smislu radi osujećivanja Crne Gore da postane članica NATO-a".

"Bojkot parlamenta od strane SDP-a, ali i drugih partija od kojih su neke za pristupanje NATO savezu, a neke protiv, je posljedica dešavanja na dan izbora i navodnog državnog udara. Umjesto netačnih političkih konstrukcija Vlade, građani očekuju da ona naplati stotine miliona eura poreskog duga od DPS tajkuna, ukine namete građanima za lične biznise sa malim hidrocentralama, nađe rješenje da preko 300 radnika ne ostane bez posla u Montenegroejrlansu, ne prodaje Luku Bar u bescijenje ili utvrdi odgovornost za 10 miliona eura štete u slučaju "Limenka", odgovorne za slučaj "Carine itd". Ovim bi premijer Vlade državnog udara pokazao zalaže li se za odogovornost nesposobnih i korumpiranih u sopstvenoj partiji, je je vladavina prava jedna od ključnih NATO vrijednosti", kazao je Stanić.

On je dodao je SDP-u dugo trebalo da Markovića i njemu slične ubijede da je pravi put za Crnu Goru nezavisnost i okretanje zapadnom civilizacijskom krugu.

"Nije predsjednik Krivokapić poslije referenduma obećavao Luku Bar ruskim brodovima, niti je predsjednik Krivokapić potpisivao sporazume sa Putinovom partijom, niti ugovore sa "strateškim" partnerom Deripaskom i drugim ruskim tajkunima. Da nije bilo zajedničke krađe tajkuna i partijskih šefova organizovanih kriminalnih grupa i više vladavine prava, i da nije bilo saradnje i koketiranja sa vodećim ruskim tajkunima Crna Gora bi odavno bila u NATO-u. Zbog toga na kraju pozivamo potpredsjednika DPS-a da pokrene raskid saradnje sa Putinovom Jedinstvenom Rusijom ukoliko i na djelu želi da pokaže da je istina ono što priča u sjedištu NATO i EU", rekao je Stanić.

Bonus video: