DPS: Sreća je što neznanje DF-a nema uticaj na građane i privredu

"Ovakvim stavom prema Nikšiću i njegovim građanima, samo olakšavaju posao Demokratskoj partiji socijalista u susret još jednoj izbornoj pobjedi 12. marta 2017."
67 pregleda 7 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.01.2017. 15:59h

Netačno je da se pomoć nikšićkim privrednicima, kao i privrednicima na nivou čitave Crne Gore, nudi pred izbore, naprotiv. Pomoć privredi Vlada Crne Gore kontinuirano sprovodi, navode iz DPS-a.

"Tvrdnje DF-a da se takva pomoć nudi samo pred izbore pokazuje elemetnarno nepoznavanje osnova ekonomije i funkcionisanja sistema. Srećom, to neznanje nema nikakvog uticaja ni na građane ni na privredu, i ostaje na nivou predizbornih DF-ovih pokušaja da pokažu navodnu brigu za nikšićku privredu, za koju nisu uradili ništa, ali za sebe jesu. Što se tiče tvrdnji o Rudnicima boksita i njegovoj vlasničkoj strukturi, ne treba posebna inteligencija da se provjeri ko je vlasnik čega u Crnoj Gori, tako da su i čak i DF-ovci mogli da provjere tu informaciju. Međutim, neznanje DF-a može samo njima da škodi, jer nisu pružili svojim biračima nijedan dokaz za laž da Rudnici boksita Nikšić pripadaju bilo kom drugom osim vlasniku Veselinu Pejoviću."

DPS dodaje da građani Nikšića vjeruju sopstvenim očima više nego DF-u i vide šta je sve urađeno u Rudnicima boksita, kao i lokalnoj zajednici, u posljednih godinu dana, tj od prodaje imovine RBN-a.

"To što jedan tako značajan privredni subjekat radi, zapošljava, isplaćuje poreze, odgovorno se ponaša prema lokalnoj zajednici, uplaćuje redovno koncesionu naknadu od koje 70 odsto pripada lokalnoj samoupravi u Nikšiću, pruža pomoć u održavanju putne infrastrukutre, poboljšanju zdravstvene zaštite, poboljšanju vodosnabdijevanja, ali I niz drugih aktivnosti koje se odnose na finasijsku pomoć ugroženim domaćinstvima i pojedincima, može da smeta samo DF-u. Njima uobičajeno smeta sve što je dobro u Crnoj Gori, pa i u Nikšiću, i svim silama se obruše na dobre stvari. Jednako su se ponašali prema svim velikim projektima u državi, od Porto Montenegra, preko tunela Sozina, Regionalnog vodovoda i puta Risan-Žabljak, pa sve do autoputa, Drugog bloka TE Pljevlja i ostalih životno važnih projekata za građane Crne Gore. "

Iz vladajuće partije zaključuju: "Ovakvim stavom prema Nikšiću i njegovim građanima, samo olakšavaju posao Demokratskoj partiji socijalista u susret još jednoj izbornoj pobjedi 12. marta 2017."

Bonus video: