Čelnici CDU plaćaju 15 eura mjesečno članarinu

To se navodi u izvještajima partija koje je objavila Agencija za sprečavanje korupcije. Zakon o finanasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja obavezuje partije da odrede visinu stranačkih članarina
62 pregleda 0 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 25.01.2017. 19:27h

Funkcioneri i članovi pokreta URA, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije (DNP) ne moraju plaćati članarinu, dok predsjednik potpredsjednici Crnogorske demokratske unije ( CDU ) moraju izdvajati 15 eura mjesečno.

To se navodi u izvještajima partija koje je objavila Agencija za sprečavanje korupcije. Zakon o finanasiranju političkih subjekata i izbornih kampanja obavezuje partije da odrede visinu stranačkih članarina.

U izvještaju pokreta URA navodi se da njihovi članovi nemaju obavezu plaćanja članarine, dok u stranci Nebojše Medojevića navode da je nakon formiranja partije 2006. godine odlučeno da se članarina ne plaća.

Dok u stranci Purka Ivančevića članovi predsjedništva moraju plaćati 10 eura mjesečno, ostali članovi plaćaju članarinu u skladu sa svojim mogućnostima.

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) funkcioneri na državnom i lokalnom nivou izdvajaju tri odsto plate, dok članovi upravnih odbora, savjeta i borda direktora uplaćuju sedam odsto plate. Zaposleni članovi stranke u državnoj i lokalnoj administraciji dužni su da izdvoje jedan odsto plate.

Bonus video: