DPS: DF i Milačić slijepo slušaju komande svog gazde

Iz DPS-a su takođe naglasili da je, po njihovim riječima, funkcioner Pokreta za neutralnost Marko Milačić pokazao nivo "diplomatsko umijeća"
64 pregleda 32 komentar(a)
DPS, Foto: Dps
DPS, Foto: Dps
Ažurirano: 25.01.2017. 18:52h

Besprizorno saopštenje Demokratskog fronta koje je prepuno uvreda na račun stranog diplomate, bez obzira na to koju drzavu predstavlja,najbolje je svjedočanstvo o nivou političke kulture ovog političkog saveza, ali i prava peporuka za njihovu političku budućnost – da ostanu što duže i što dalje od bilo koje pozicije sa koje bi mogli da naprave mnogo veću štetu državi Crnoj Gori i njenim građanima, piše u saopštenju DPS-a.

Demokratski front je naveo da je zamjenik šefa misije u ambasadi SAD u Podgorici, Begzatu Biks Aliju, "pokazuje veliko neznanje, što je neobično za nekoga ko pokriva tako odgovornu poziciju".

"Ali, i ne treba im se čuditi, jer ovakvo uličarsko obraćanje visokim predstavnicima stranih država bilo je svojstveno i političkim očevima lidera DF-a, čije duhove zloslutno prizivaju ovih dana zajedno sa svojim saveznicima iz Regiona. U DF-u ne shvataju da, osim što je elementarno pristojno biti dobar domaćin svakom dobronamjernom gostu, pripadnost razvijenom demokratskom svijetu i Evropi ne podrazumijeva samo privilegije, već i obaveze koje proističu iz međunarodnih konvencija. O tome bi morali voditi računa, a ne da brukaju Crnu Goru i njene građane svaki put kad progovore", rekli su iz DPS-a.

Iz DPS-a su takođe naglasili da je, po njihovim riječima, funkcioner Pokreta za neutralnost Marko Milačić pokazao nivo "diplomatsko umijeća".

"Isti, ako ne i gori, nivo "diplomatskog umijeća“ pokazao je i DF-ov saborac Marko Milačić u svom pismu američkim senatorima povodom ratifikacije Protokola o članstvu Crne Gore u NATO, čime se javno hvališe. Mada je očigledno Milačić samo pozajmio ime određenim krugovima koji ne žele da se taj korak u američkom Senatu dogodi, zaprepašćujuće je koliko autor ne poznaje funkcionisanje te institucije, a još manje zna o međunarodnim odnosima. Jedino što ne iznenađuje je količina uvreda i laži na račun Crne Gore i njenih vlasti ispod kojih se Milačić potpisuje, jer su njemu sasvim svojstvene takve neljudske rabote. Sve u svemu, očigledno su i saopštenje DF-a i Milačićevo pismo kreirani iz jedne glave, okrenute na kontra stranu od čitavog civilizovanog svijeta. Zato niko od njih i ne vidi dalje od svog nosa, pod koji im se poturaju tuđe pare i tuđi interesi, a oni kao u lovu slijede trag i slijepo slušaju svaku komandu svog gazde", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: