Kotor: Demokrate daju gradonačelnika, DF predsjednika skupštine

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, Demokrate će za novog gradonačelnika predložiti predsjednika OO te partije u Kotoru, diplomiranog pravnika Vladimira Jokića, dok će DF za predsjednicu Skupštine Opštine kandidovati diplomiranu pravnicu Dragicu Perović, predsjednicu Demokratske srpske stranke
121 pregleda 118 komentar(a)
Demokrate Kotor
Demokrate Kotor
Ažurirano: 25.01.2017. 18:01h

Opozicione partije u Kotoru – Demokrate, Demokratski Front, URA i SDP odlučile su na večerašnjem sastanku, da prihvate ponudu SNP- a da ta partija pruži podršku manjinskoj vlasti ove četiri stranke u Kotoru.

Po tom sporazumu, Demokrate će predložiti kandidata za novog kotorsog gradonačelnika, dok će DF-u pripasti mjesto predsjednika lokalnog parlamenta. Prihvaćen je i uslov SNP da se toj stranci obezbijedi „kontrolna uloga“ na način što će SNP dobiti predsjednika ili člana u Upravnim odborima ukupno osam lokalnih preduzeća i ustanova. Demokrate, DF, SDP i URA večeras su se dogovorili i da se sa SNP-om sastavi poseban sporazum u kome će se jasno definisati programski ciljevi i prioriteti nove lokalne vlasti u Kotoru koja će nakon 12 godina, u tom gradu poslati DPS u opozicione klupe. Tek nakon definisnaja i potpisivanja tog sporazuma, aktuelna opozicija će javno saopštiti imena svojih kandidata za dvije čelne funkcije u Opštini.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, Demokrate će za novog gradonačelnika predložiti predsjednika OO te partije u Kotoru, diplomiranog pravnika Vladimira Jokića, dok će DF za predsjednicu Skupštine Opštine kandidovati diplomiranu pravnicu Dragicu Perović, predsjednicu Demokratske srpske stranke koja je na izborima u Kotoru 16.oktobra, nastupala u okviru DF-a.

Bonus video: