DNP: Baković da kaže šta je sa krivičnom prijavom za brutalno prebijanje Kneževića

Upravo je Baković, kao osnovni tužilac, po osnovu ove krivične prijave, uzimao izjave od nas, funkcionera DF-a, kao svjedoka i očevidaca čitavog događaja
63 pregleda 6 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Ažurirano: 25.01.2017. 12:28h

Nakon sramne presude i izrečene zatvorske kazne funkcioneru Demokratskog fronta Nikoli Bajčetiću, a onda i projektovano-dogovorene niske kazne komandantu SAJ-a, Radosavu LJeškoviću, za njegovu ulogu u policijskoj torturi na demonstracijama 24. oktobra, uslijedilo je postavljenje Enisa Bakovića za šefa kriminalističke policije, saopštio je danas Vladislav Bojović, član predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF).

Enis Baković je za šefa Sektora kriminalističke policije postavljen 23. januara.

"Prije stupanja na dužnost šefa kriminalističke policije doskorašnji tužilac Enis Baković bi trebalo da saopšti javnosti šta se desilo sa krivičnom prijavom za brutalno prebijanje Dušana Kneževića, našeg kolege, zaposlenog u DNP, koje je naredio, i u kojem je direktno učestvovao Nikola Janjušević, pomoćnik direktora Uprave policije, 17. oktobra ujutro prilikom razbijanja zakonitih i mirnih protesta DF-a. Upravo je Baković, kao osnovni tužilac, po osnovu ove krivične prijave, uzimao izjave od nas, funkcionera DF-a, kao svjedoka i očevidaca čitavog događaja. Imajući u vidu da je prihvatio da mu, prelaskom na poziciju šefa kriminalističke policije, Nikola Janjušević postane bliski saradnik, nameće se zaključak da je ovaj predmet, koji Janjuševića tereti za teško krivično djelo, Baković gurnuo duboko u fioku, ili ga je proslijedio da kruži od jednog do drugog tužioca sa krajnjim ciljem da se nikad ne procesuira", istakao je Bojović.

On je dodao da tretman i sudbina ovog predmeta ubjedljivo svjedoče o sprezi DPS krugova u policiji i tužilaštvu,

"To je, po svemu sudeći, i preporučilo tužioca Bakovića za visoku funkciju u policiji. Shodno tome, možemo pretpostaviti da će držanje u fioci predmeta iz oblasti organizovanog kriminala, koji krivično terete lica iz vrha vlasti, i oni povezani sa njima, biti njegov osnovni zadatak i na poziciji šefa kriminalističke policije. Izražavamo sumnju da je gospodin Baković prihvatio ovu funkciju upravo zbog toga što mu je obećano da na toj poziciji neće morati ništa da se pita, niti će morati da čisti kriminalističku policiju od korumpiranih kadrova, niti da se hvata u koštac sa nosiocima organizovanog kriminala u Crnoj Gori", kazao je Bojović.

Po njegovim riječima, evidentno je da su smjene, kao i nova postavljenja u sistemu bezbjednosti samo kozmetičke prirode.

"Aktuelna kadrovska DPS vrteška na pozicijama u policiji i pravosuđu ne može navesti bilo koga da pomisli da će se odnos vlasti prema problemu organizovanog kriminala promijeniti. Posebno imajući u vidu da ga je upravo vlast Mila Đukanovića generisala, i sistematski razvijala sve ove godine u cilju brutalne pljačke države i protivzakonitog bogaćenja pojedinaca iz njenog vrha", zaključio je Bojović.

Bonus video: