Šahmanović o posjeti Čečeniji: Posebno hvala Mandiću i Kneževiću

"Zajednički smo konstatovali da ne postoji islamski terorizam, niti se terorizam može pripisati bilo kojoj konfesiji, postoje samo teroristi, a prefiks "islamski " smišljen je u evro-američkim centrima kako bi se obračunali sa svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti"
371 pregleda 27 komentar(a)
Orhan Šahmanović,  Magomed Daudov, Mirza Medunjanin, Foto: Opština Plav
Orhan Šahmanović, Magomed Daudov, Mirza Medunjanin, Foto: Opština Plav
Ažurirano: 25.01.2017. 10:13h

Imajući u vidu prljavu medijsku kampanju koja je pratila našu posjetu Čečeniji i zlurade politikantske konstrukcije, dužan sam se posebno zahvaliti liderima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću koji su na moju inicijativu upotrijebili svoja lična poznanstva sa prijateljima iz Ruske Federacije i pomogli mi da ostvarim kontakte i poznanstva sa rukovodstvom Čečenije, saopštio je danas Orhan Šahmanović, predsjednik Opštine Plav.

Delegacije opštine Plav i Demokratskog fronta (DF) juče su boravili u posjeti Čečeniji.

"Naročito nam je za ovu posjetu dragocjena bila podrška gospodina Ljubomira Radinovića. predsjednika udruženja Rusko-Srpsko-Crnogorskog prijateljstva", istakao je Šahmanović.

On je dodao da bosnjački narod ima mnogo prijatelja na raznim meridijanima koje do sada nije kontaktirao i čiju pomoć do sada nije tražio.

"Upravo smo uspjeli da u Ruskoj Federaciji, Republici Čečeniji u našoj braći po vjeri utvrdimo novo prijateljstvo od kojeg će korist imati svi građani Plava i svi pripadnici Islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori. Posebno želimo da se zahvalimo predsjedniku Čečenije Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu na pozivu i srdačnom bratskom dočeku koji nam je priređen u ovoj zemlji. U razgovoru koji smo vodili sa predsjednikom Skupštine Čečenije Magomedom Daudovim, ministrom spoljnjih poslova Džambulatom Umarovim upoznali smo ih sa problemima sa kojima je suočena naša nacionalna i vjerska zajednica. Naši prijatelji i domaćini su nam prenijeli svoja iskustva vezana za rješavanje problema sa kojima se susreću muslimani i građenjem dobrih odnosa sa pravoslavnim građanima koji nijesu na štetu nikom. Njihova uspješna borba protiv terorizma je dokaz da jedinstvo naroda može doprinijeti ne samo zaštiti nacionalnih i vjerskih vrijednosti, nego i plodotvorno ubrzati razvoj zemlje. Zajednički smo konstatovali da ne postoji islamski terorizam, niti se terorizam može pripisati bilo kojoj konfesiji, postoje samo teroristi, a prefiks "islamski " smišljen je u evro-američkim centrima kako bi se obračunali sa svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti", kazao je Šahmanović.

Predsjednik Opštine Plav posebno izražava zadovoljstvo što je u tokom susreta sa gradonačelnikom Groznog, Muslimom Hucijevim prihvaćena inicijativa o bratimljenju Opštine Plav s prijestonicom Čečenije.

"Od izuzetnnog značaja je sastanak u Privrednoj komori Čečenije sa zainteresovanim investitorima koji su iskazali spremnost da posjete našu opštinu i da investiraju u projekte koje smo im prezentovali. Ubijeđen sam da će se javnost u Crnoj Gori veoma brzo kroz uzvratnu posjetu delegacije Republike Čečenije Opštini Plav uvjeriti u konkretnost naših dogovora od čega će koristi imati svi građani Opštine Plav", zaključio je Šahmanović.

Bonus video: