Brajović i Filo: Crna Gora i Albanija u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose

Na sastanku je, kako je saopšteno, ocijenjeno da Crna Gora i Albanija predstavljaju pravi primjer saradnje susjednih država, koje imaju jasne spoljnopolitičke prioritete
65 pregleda 8 komentar(a)
Ernal Filo, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ernal Filo, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 24.01.2017. 17:52h

Crna Gora i Albanija u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, a činjenica da između susjeda nema otvorenih pitanja od ogromnog je značaja za jačanje regionalne stabilnosti, ocijenjeno je tokom razgovora predsjednika parlamenta Ivana Brajovića sa albanskim ambasadorom u Podgorici, Ernalom Filom.

Kako je ocijenjeno tokom razgovora, podrška Albanije članstvu Crne Gore u NATO i razmjena iskustava kada su u pitanju integracije u Evropsku uniju, kao i međusobna saradanja na regionalnom i multilaterlanom planu, dio su harmoničnih političkih odnosa Albanije i Crne Gore.

„Na sastanku je ocijenjeno da dvije države u kontinuitetu razvijaju prijateljske odnose, zasnovane na principima međusobnog povjerenja i uvažavanja. Činjenica da između susjeda ne postoje otvorena pitanja, od ogromnog je značaja za dalji napredak sveukupne saradnje i jačanje regionalne stabilnosti“, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

Na sastanku je, kako je saopšteno, ocijenjeno da Crna Gora i Albanija predstavljaju pravi primjer saradnje susjednih država, koje imaju jasne spoljnopolitičke prioritete.

„Razgovarali smo o tome da su jačanje putne infrastrukture, zajednički projekti na očuvanju i valorizaciji Skadarskog jezera, energetskih i drugih potencijala, od ogromnog značaja za ravnomjerni ekonomski razvoj svih dijelova Crne Gore i Albanije“, saopštio je Brajović.

Ocijenjeno je i da tradicionalno harmonični međunacionalni odnosi i privrženost manjiskih naroda državi Crnoj Gori, ojačani njihovim aktivnim učešćem u radu Skupštine, predstavljaju, kako se navodi, izuzetnu vrijednost u politički osjetljivom okruženju.

Bonus video: