Bošnjak: Presuda Đukanovićevom "pretorijancu" čista farsa

"Nije slučajno ni to što je kazna baš pet mjeseci, jer je to granica u okviru koje će ovaj pretorijanac moći da se slobodno vrati na istu poziciju, tj. radno mjesto koje je i pokrivao"
21 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Branka Bošnjak, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.01.2017. 16:09h

Presuda od samo pet mjeseci zatvora, Đukanovićevom i Markovićevom "prvom pretorijancu Lješkoviću", samo je farsa kako bi se zamazale oči međunarodnoj zajednici i kako bi se "sačuvali od odgovornosti svi ostali kriminalci sakriveni iza maski i uniformi Specijalne antiterorističke jedinice za zločin koji su sproveli nad nedužnim građanima Crne Gore koji su željni slobode i promjena učestvovali na protestnom skupu Demokratkog fronta", saopštila je Braka Bošnjak, poslanica DF-a.

"Nije slučajno ni to što je kazna baš pet mjeseci, jer je to granica u okviru koje će ovaj pretorijanac moći da se slobodno vrati na istu poziciju, tj. radno mjesto koje je i pokrivao. Takođe nije sliučajno što je ovu sramnu presudu donijela sudkinja Željka Jovović, ista ona koja je odbornika DF-a i predsjednika Mreže mladih DF-a, Nikolu Bajčetića osudila na skoro istu kaznu, a koji je mladalački inpulsivno, samo pokušao da spriječi Lješkovićeve kriminalce sakrivene iza uniformi policije i SAJa da ozlijede njegove kolege, nad kojima su se „junački“ iza maski brutalno iživljavavali, navodno pomagajući komunalnoj policiji u uklananju šatorskog nasalje sa slobodne teritorije. Ovakve sramne presude, sramnih režimskih sluga zagrnutih odorama sudija, samo su moguće u zarobljenoj državi u kojoj po nalogu vlasti, institucije štite kriminalce, inače kućne prijatelje i kumove onih na vrhu vlasti i onih koji treba da ih po službenoj dužnosti gone, dok nedužne građane Crne Gore ostavljaju potpuno nezaštićenim". kazala je Bošnjak.

Ona je pitala da li postoji iko, izuzev sudkinje Jovović ko vjeruje u to da Lješković nije znao ko ga vozi u hameru, ko je od članova njegove jedinice na kojoj lokaciji, s tim što po poslanici DF-a nije isključeno da je i on sam bio jedan od onih koji je neposredno se iživljavao nad nedužnim građanima.

"Taj oktobar, prvo 17. a onda 24. je samo pokazao pravo lice ovog režima i svu brutalnost ovih kriminalaca, usudiču se reći bezosjećanih životinja u ljudskom obliku, željnih akcije i krvi. Period koji je uslijedio nakon toga, od političkih procesa protiv lidera DF-a, presude Bajčetiču, čuvenog scenarija zvanog državni udar, pa do blokade finansijskih sredatava koja zakonski sleduju DF, samo je javnosti još više ogollio monstruzno lice ovog režima, kome je izglada DF jedini političi subjekat od koga cvika, te ne bira sredtva da ga diskredituje, iscrpi i uništi. Ali žilaviji smo mi mnogo, nego što oni misle. Sloboda je u nama i to nam ne mogu uništiti ni hijade Lješkovića", kazala je Bošnjak.

Bonus video: