Milić: Vlada nema znanja ili hrabrosti da se adekvatno bori sa organizovanim kriminalom

"Milić je ponovio da je sporna legitimnost parlamenta, jer izbori 16. oktobra nijesu bili plod slobodno izražene volje građana Crne Gore i očekuje da afera „državni udar“ u potpunosti dobije svoj pravno-politički epilog. U tom smislu potrebno je obezbijediti uslove da se utvrdi činjenično stanje u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju SNP-a
2 komentar(a)
Lesli Freriksen, Srđan Milić, Foto: SNP
Lesli Freriksen, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 24.01.2017. 14:39h

Vlada Crne Gore nema znanja ili hrabrosti da se na adekvatan načih bori sa organizovanim kriminalom i sve većim ekonomskim problemima, zbog čega građani ispaštaju, smatra predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP), Srđan Milić.

Prema njegovim riječima, ukoliko se želi napredak, mora nastupiti vrijeme domaćinskog i odgovornog upravljanja državom.

On je danas u Podgorici razgovarao sa šeficom političko-ekonomskog Odjeljenja u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Lesli Freriksen.

"Milić je ponovio da je sporna legitimnost parlamenta, jer izbori 16. oktobra nijesu bili plod slobodno izražene volje građana Crne Gore i očekuje da afera „državni udar“ u potpunosti dobije svoj pravno-politički epilog. U tom smislu potrebno je obezbijediti uslove da se utvrdi činjenično stanje u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju SNP-a.

Milić je konstatovao da vlast nastavlja sa praksom nerješavanja nagomilanih socio-ekonomskih problema sa kojima se svakodnevno suočavaju građani Crne Gore, i odgovorna je za drastično pogoršanje bezbjedonosne situacije.

"Milić je istakao da je Opštinski odbor SNP-a Kotor dao ključni doprinos razvlašćivanju DPS-a u tom gradu i ocijenio da nema nijedan opravdan razlog da se u najkraćem roku ne pristupi formiranju nove lokalne vlasti, uz manjinsku podršku SNP-a", piše u saopštenju.

Govoreći o predstojećim izborima u Nikšiću, Milić je ukazao da treba uraditi sve kako ne bi imali obilježja koja su pratila parlamentarne izbore.

"Već da građani slobodno i bez pritisaka dobiju vlast koja će ih predstavljati u narednom četvorogodišnjem periodu", poručio je Milić.

Bonus video: