Đukanović: Antifašističke ideje oduvijek osnovna odlika Danilovgrada i njegovih žitelja

Đukanović je istakao da Danilovgrad iz godine u godinu pokazuje, da za održivo i uspješno funkcionisanje nije presudna veličina grada, već "pravilno upravljanje resursima i kvalitetna saradnja lokalne samouprave i Vlade Crne Gore"
67 pregleda 6 komentar(a)
milo đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
milo đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 08.12.2018. 19:32h

Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje, oduvijek su bili osnovna odlika Danilovgrada i njegovih žitelja, koji su nesebično doprinosili svim uspjesima Crne Gore navodi se u lestitki Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom 9. decembra – Dana opštine Danilovgrad.

Đukanović je, kako je saopšteno iz Služba za informisanje Predsjednika, čestitao predsjednici opštine Zorici Kovačević, predsjedniku Skupštine Zoranu Boškoviću, odbornicima, građanima Danilovgrada i učesnicima svečane sjednice.

"Danas, kada smo obnovili svoju nezavisnost, postali članica NATO Alijanse i dinamično i uspješno koračamo ka članstvu u EU, sa sigurnošću možemo reći da su u Danilovgradu stvoreni zavidni uslovi života i pogodan ambijent za dalji razvoj preduzetnišva", navodi se u saopštenju.

Đukanović je istakao da Danilovgrad iz godine u godinu pokazuje, da za održivo i uspješno funkcionisanje nije presudna veličina grada, već "pravilno upravljanje resursima i kvalitetna saradnja lokalne samouprave i Vlade Crne Gore".

"Politika usmjerena na podsticaj rada malih i srednjih preduzeća, realizacija ključnih projekata, revitalizacija postojeće i gradnja nove infrastrukture, uz stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, najmarkantnije su odrednice razvoja današnjeg Danilovgrada. Želim vam da sa jednakim entuzijazmom i promišljenošću nastavite dalji svestrani razvoj vaše opštine", zaključuje se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: