Stanišić: URA čini protivzakonite radnje, atak na privatnost Nikšićana

Prema njegovim riječima slanjem sms poruka preko vajbera GP URA atakuje na privatnost građana Nikšića i ostvaruje jednostranu neželjenu komunikaciju
161 pregleda 13 komentar(a)
DPS, Foto: Svetlana Mandić
DPS, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.01.2017. 13:22h

Nikšićanima su pred Novu godinu počele preko vajbera da stižu poruke od Građanskog pokreta URA u kojima podsjećaju sugrađane koliki je dug lokalne uprave, ali i šalju poziv zbog čega ne treba da glasaju za DPS na predstojećim lokalnim izborima koji su zakazani za 12.mart. Zoran Stanišić, član Opštinskog odbora DPS Nikšić i odbornik u lokalnom Parlamentu pozvao je sugrađane da blokiraju “URA-še koji sa inostranih adresa u svom komforu neopterećenom odgovornošću prema građanima Nikšića i Crne Gore plasiraju neistine i vrše atak na privatnost pojedinca”.

“U nedostatku partijske infrastrukture i kvalitetnog predizbornog programa URA ovim putem pokušava prenijeti isprazne parole, a kolika je njihova politička hrabrost i kapacitet govori i to što sadržaji stižu sa skrivenih brojeva iz inostranstva koji se uglavnom gase nakon upućenog seta poruka. Sms-ovi se upućuju neselektivno pa stižu i na telefone koji koriste i maloljetna lica”, kazao je Stanišić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima slanjem sms poruka preko vajbera GP URA atakuje na privatnost građana Nikšića i ostvaruje jednostranu neželjenu komunikaciju.

“Ovakvo činjenje smatramo i antiustavnim i protivzakonitim, a ovaj način komunikacije odraz su nemoći, nekorektnog odnosa prema građanima Nikšića i čin agresivnog ispoljavanja netrpeljivosti prema onima koji imaju konkretne rezultate i planove za budućnost. Samu sadržinu poruka demantuju naša činjenja i naši uspjesi, a svaki od navoda biće demantovani u narednom periodu”, kazao je Stanišić.

On je poručio da će URA odgovor na “ovu agresiju” dobiti 12. marta na civilizovan i demokratski način, tako što će građani Nikšića još jednom povjerenje ukazati DPS-u i njihovom programu.

Rade Milošević, predsjednik OO URA kazao je da slanje poruka preko vajbera nije atak na Ustav već da su to akciza na gorivo, smanjenje naknada majkama i ukidanje dječjeg dodatka.

“Ne čudi takva reakcija i to od stranke koja pripada prošlosti i koja je informatički i nepismena. Umjesto da ih brine dug od 40 miliona i nezaposlenost, oni se bave vajberom”, poručio je Milošević.

Bonus video: