Knežević tužio Pink M i Dnevne novine

"Namjera tih tekstova je bila da se naruši ugled i čast Kneževića u očima javnosti bez iznošenja bilo kakvih dokaza ili činjenica koje bi potkrijepile navode", navodi se u saopštenju Demokratskog fronta
189 pregleda 17 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.01.2017. 10:17h

Član Predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević tužio je "Pink M company", i "Media-Nea" d.o.o. - Podgorica", osnivače medija "Pink M" i lista "Dnevne novine" zbog povrede časti u ugleda.

Knežević je, kako je saopšteno iz DF-a, tužio "Pink M" i "Dnevne novine" jer su, kako tvrdi, tokom izborne kamanje i nakon izbora sprovodili "besprizornu i senzacionalističku kampanju" prema njemu tako što su objavljivali tekstove koji su "zasnovani na neistinitim tvrdnjama čime su u dugom vremenskom periodu dezavuisali i dezinformisali javnost".

"Namjera tih tekstova je bila da se naruši ugled i čast Kneževića u očima javnosti bez iznošenja bilo kakvih dokaza ili činjenica koje bi potkrijepile navode", navodi se u saopštenju.

Posebno se u tim napadima, navode iz DF-a, ističu konstrukcije o Kneževićevoj umiješanosti u aferu "državnog udara", prema kojoj je on trebao da predvodi formacije koje će zauzeti Skupštinu Crne Gore.

"Svakodnevno su pomenuti mediji širili propagandu da su Knežević i ostali u Frontu organizatori i planeri državnog udara", stoji u saopštenju.

Dodaje se i da u Kneževićevoj partiji žale što je "Informer" izbjegao tužbu jer se u međuvremenu ugasio, ističući da medije koji sprovode kamanju protiv članova DF-a kontroliše kabinet premijera.

Bonus video: