DF: Prihvatljiv predlog SNP-a u Kotoru

„Što se tiče našeg političkog saveza, ona je prihvatljiva. Predlažemo da već danas predstavnici stranaka koje imaju većinu u parlamentu Kotora sjednu za sto i u potpunosti razrade sve modele ovog koalicionog aranžmana, kako bi ugovor na kojem će počivati buduća vlast u Kotoru bio čim prije zaključen“, saopšteno je iz DF-a
21 komentar(a)
Kotor, Foto: Filip Roganović
Kotor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.01.2017. 13:44h

Predlog Socijalističke narodne partije (SNP) o manjinskoj podršci opozicionim strankama u Kotoru prihvatljiv je Demokratskom frontu (DF), saopštili su iz tog političkog saveza i predložili da predstavnici partija već danas razrade sve modele tog koalicionog aranžmana.

Kako navode iz DF-a, mnogo je vremena proteklo od održavanja izbora u Kotoru i traženja opozicionog dogovora za formiranje vlasti u tom gradu.

DF je, kako dodaju, insistirao da se u najkraćem mogućem roku saberu sve opozicione snage i uspostavi vlast na demokratskim principima saglasno volji i podršci građana Kotora.

„Nažalost, ti naši napori nijesu dali rezultata, pa smo otišli i korak dalje saopštavajući javno da ćemo podržati svako ono rješenje koje uspostavi ostatak opozicije koji se u razgovorima sa DF-om legitimiše kao građanska opozicija“, rekli su iz tog saveza.

Pošto je, kako dodaju, očigledno da u građanskoj opoziciji nije postojalo spremnosti da se napravi dogovor koji bi podržao DF, a kako se juče pojavio predlog SNP-a o manjinskoj podršci svim opozicionim strankama, predsjedništvo DF-a je pozdravilo takvu odluku SNP-a.

„Što se tiče našeg političkog saveza, ona je prihvatljiva. Predlažemo da već danas predstavnici stranaka koje imaju većinu u parlamentu Kotora sjednu za sto i u potpunosti razrade sve modele ovog koalicionog aranžmana, kako bi ugovor na kojem će počivati buduća vlast u Kotoru bio čim prije zaključen“, saopšteno je iz DF-a.

Predsjedništvo DF-a je, kako su poručili, zadovoljno što se u predvečerje izbora u Nikšiću pronašla formula za razvlašćivanje Demokratske partije socijalista (DPS) u Kotoru.

„I time poslat signal ukupnoj političkoj javnosti da je opozicija sa državnog nivoa sposobna da efikasno radi zajedno, u pravcu ostvarenja glavnog cilja – ponavljanja pokradenih parlamentarnih izbora i konačne pobjede nad DPS-om“, navedeno je u saopštenju DF-a.

Bonus video: