Damjanović: Milić sa rukovodstvom zatvorio SNP

Damjanović je, gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, komentarišući spekulacije da se sprema njegovo isključenje iz partije kazao da ne želi da govori o nepoznatim izvorima medija i njihovim željama i projekcijama, te da ti pojedinici i pojedinke žele da spinovima naprave dodatne probleme partiji
166 pregleda 96 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Aleksandar Damjanović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 19.01.2017. 20:59h

Funkcioner Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović kazao je da je lider te partije Srđan Milić sa rukovodstvom zatvorio partiju i da ono što se govori na sjednicama Glavnog odbora stranke ne stiže do članstva i birača.

"Svoj sud o problemima treba da daju članstvo i birači, a ne grupa funkcionera koja je zatvorila partiju", rekao je Damjanović.

Damjanović je, gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti, komentarišući spekulacije da se sprema njegovo isključenje iz partije kazao da ne želi da govori o nepoznatim izvorima medija i njihovim željama i projekcijama, te da ti pojedinici i pojedinke žele da spinovima naprave dodatne probleme partiji.

On je, upitan da li planira napuštanje SNP-a i osnivanje nove partije rekao da o tome trenutno ne razmišlja.

"O tome ću razgovarati isključivo sa biračima i članstvom" rekao je Damjanović.

On je naveo da je, prilikom formiranja koalicije Ključ bio protiv toga da se u nju uključi URA, već da se zalagao da pored SNP-a i Demosa u koaliciji budu nezavisni poslanici.

"Glasao sam i protiv onakve podjele mandata i izborne liste. Sjever države je bio zapostavljen na listi" rekao je Damjanović.

Komentarišući ponudu SNP-a u Kotoru, gdje su ponudili manjinsku podršku ostatku opozicije uz zahtjev da preuzmu određene kontrolne uloge, Damjanović je kazao da je to korak naprijed, ali da je svakako pokazana neozbiljnost i da se vlast u Kotoru mogla formirati prije nekoliko mjeseci.

Funkcioner SNP-a je naveo da bi opozicija trebalo da razmotri i konsultuje se da li će bojkotovati izbore u Nikšiću, s obzirom na to da državni udar nije ni blizu rasvjetljavanja.

On je naveo da bi dobar model za te izbore bio i da opoziciju predvodi nestranačka ličnost.

Upitan da li bi to mogao biti nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović, Damjanović je kazao da ne vidi razlog zbog čega to Davidović ne bi mogao biti jedna od mogućnosti za nestranačkog nosioca liste za Nikšić.

Kazao je da ne zna da li je neko iz opozicije o tome razgovarao sa Davidovićem ali i dodao da ne isključuje da takvih razgovora može biti.

Damjanović je kazao da, iako je premijer Duško Marković kazao da vanrednih parlamentarnih izbora neće biti, on očekuje da budu održani zajedno sa predsjedničkim izborima.

"Ukoliko ih ne bude zajedno sa predsjedničkim, opozicija treba da razmisli o zajedničkom kandidatu, ali ukoliko tada budu i parlamentarni izbori, biće više kandidata za predsjednika" rekao je Damjanović.

Komentarišući medijske navode o ujedinjenju SNP-a i DF-a, on je rekao da razgovora o ujedinjenju nije bilo, već da se može razgovarati o saradnji kada su u pitanju izjednačenje srpskog jezika sa crnogorskim, državnim simbolima i članstvu Crne Gore u NATO-u.

Damjanović je kazao i da je dobio poziv da prisustvuje obilježavanju 25 godina Republike Srpske, ali da u Banja Luku nije išao iz porodičnih razloga.

Dodao je da je za njega referendum iz 2006. gotova stvar, i da je za njega Crna Gora nezavisna država.

Bonus video: